21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Casă cu suprafața de 120 metri pătrați din Potcoava, distrusă de un incendiu devastator

- Advertisement -

Pompierii din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD, au intervenit în cursul nopții de joi spre vineri, în orașul Potcoava, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

Evenimentul nefericit s-a produs în jurul orei 22:30, iar casa, care avea o suprafață de 120 metri pătrați, și bunurile din interior s-au făcut scrum în calea flăcărilor.

Sursă foto: Martor

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat.
Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia a ars locuința cu suprafața de 120 de metri pătrați și bunurile din interiorul acesteia. În urma evenimentului nu au fost victime. Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore”, a declarat Maria Alina Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului puternic a fost amplasarea materialelor combustibile în apropierea sistemelor de încălzire.

Ce recomandări preventive au pompierii

– depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri la sobele din cărămidă sau teracotă;
– în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70 x 50 centimetri;
– nu se admite utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, defecte sau izolate necorespunzător faţă de elementele combustibile ale clădirilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți