21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Hoți de lemne prinși după ce polițiștii au tras șapte focuri cu armamentul din dotare, două dintre ele în cauciucurile căruței cu care acționau. Arborii, furați dintr-o pădure aflată în extravilanul comunei Stoicănești

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut joi, 21 martie, doi bărbați din comuna Izvoarele, cercetate pentru tăiere ilegală de arbori. Aceștia nu au acționat singuri, existând și un al treilea bărbat, însă este de negăsit, polițiștii căutându-l. Cu toții sunt acuzați că au tăiat mai mulți arbori din Pădurea Peea, situată în extravilanul comunei Stoicănești, iar polițiștii i-au prins după ce au tras șapte focuri de armă, două dintre ele fiind trase în cauciucurile căruței cu care acționau.

Fapta a avut loc miercuri seara.

„În fapt, în seara zilei de 20 martie 2024, în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în extravilanul comunei Stoicănești, au depistat un atelaj hipo în care se aflau trei persoane și care transporta material lemnos. Întrucât cele trei persoane nu s-au supus somațiilor polițiștilor de a opri atelajul hipo, polițiștii au executat șapte focuri cu armamentul din dotare, cinci în plan vertical și două în anvelopele căruței. La scurt timp, vehiculul cu tracțiune animală a fost oprit, iar polițiștii au imobilizat două dintre persoane, a treia reușind să se sustragă. În urma folosirii armamentului, nu au existat victime omenești”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Cei doi bărbați au fost duși la sediul Poliției, unde s-a stabilit identitatea acestora, respectiv doi bărbați, de 42 și 49 de ani, ambii din comuna Izvoarele.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În urma probatoriului administrat, joi, 21 martie, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Caracal, pe numele bărbaților din Izvoarele a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ.

„Cu privire la cea de-a treia persoană, polițiștii desfășoară activități specifice în vederea depistării acesteia, întrucât se sustrage urmăririi penale”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți