20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 50 de șoferi lăsați fără permisul auto după ce au condus cu viteză pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și în ultimele 48 de ore activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Peste 400 de amenzi în cuantum de aproape 140.000 de lei, iar oamenii legii au reținut și aproximativ 60 de permise auto, majoritatea după ce șoferii au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 100 de solicitări, dintre acestea 74 fiind sesizate prin apelul de urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 58 de permise de conducere, dintre acestea 47 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar opt pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și patru infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Un șofer nu avea permis auto, iar un tânăr din Brastavățu conducea un moped neînmatriculat

Sâmbătă, 23 martie, în jurul orei 16:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe Drumul Național 54, în comuna Vișina, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din orașul Corabia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, iar pe numele corăbianului polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală 10 Vișina au oprit pentru control, pe strada Mecanizării, din comuna Brastavățu, un moped condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.

Vehiculul era neînmatriculat, iar olteanul nu avea nici permis de conducere.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar mopedul era neînmatriculat/neînregistrat. Polițiștii au întocmit pe numele tânărului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți