20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O casă și o anexă gospodărească din Voineasa s-au făcut scrum în urma unui incendiu puternic

- Advertisement -

Echipaje de pompieri de la Garda Balș, Garda Osica de Sus și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au acționat duminică după-amiază în comuna Voineasa, pentru a stinge incendiul devastator izbucnit la o locuință și o anexă gospodărească.

Aproximativ trei ore s-au luptat pompierii pentru a stinge focul, flăcările mari mistuind aproape totul în calea lor.

„La sosirea primelor echipaje, anexa și acoperișul casei ardeau generalizat. Misiunea pompierilor, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat aproximativ trei ore. În urma evenimentului au ars acoperișul casei, cu suprafața de aproape 60 de metri pătrați și o anexă gospodărească, de aproximativ 30 de metri pătrați”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit ca și cauza probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric defect sau deteriorat.

Ce măsuri de prevenire pot lua oltenii pentru a evita producerea unor astfel de evenimente

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți