12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmeria Olt dă startul evenimentelor dedicate Zilei Armei. Slătinenii, provocați să parcurgă un traseu cu obstacole, contratimp, în Parcul Tineretului

- Advertisement -

3 aprilie 2024 este ziua în care anul acesta se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. De aceea, cu această ocazie, pe parcursul mai multor zile, Jandarmeria Olt a pregătit manifestări ce vor avea loc în localități în care instituția din teritoriu a Ministerului Afacerilor Interne are subunități.

„Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Jandarmi’. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcţionare. Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt derulează o serie de activități dedicate Zilei Jandarmeriei Române, timp de o săptămână fiind prezenți în spațiul public, atât în municipiul Slatina, cât și în alte trei localități unde avem subunități de jandarmerie (municipiul Caracal și orașele Corabia și Balș)”, a declarat plutonier adjutant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al IJJ.

Evenimentele debutează joi, 28 martie, cu începere de la ora 12:00, în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal. Aici, jandarmii vor fi prezenți pentru a prezenta tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și pentru a desfășura activități sportiv-recreative.

Sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 11:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, se vor desfășura mai multe activități, printre care prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care își desfășoară activitatea. Pentru cei interesați de o carieră militară, pot afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române.

Trecătorii vor avea parte și de o provocare, parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp.

„O provocare pentru cei prezenți în parc va fi parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Colegii noștri vor prezenta fiecare element al traseului și, împreună cu jandarmii, pot experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Luni, 1 aprilie, cu începere de la ora 12:00, pe platoul Casei Tineretului din orașul Balș și marți, 2 aprilie, începând cu ora 11:00, la sediul Detașamentului 6 Jandarmi Corabia, oamenii legii vor fi prezenți pentru a prezenta tehnică și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt.

Miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 10:00, platoul Consiliului Județean Olt, este locația unde vor fi amplasate standuri la care se vor oferi informații pentru cei interesați de o carieră militară, de prezentare a tehnicii, mijloacelor de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea unității. De asemenea, în aceeași zi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt este programată a avea loc, cu începere de la ora 11:00, o ședință festivă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți