8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni au donat sânge pentru un sportiv legitimat la CSM Slatina, diagnosticat cu leucemie acută

- Advertisement -

Propria viață stă uneori în mâinile celor din jur sau într-o picătură de sânge pe care oamenii o pot dona pentru tine, oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic în schimb. Printre acești oameni se numără și jandarmii care lucrează în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt care miercuri, 27 martie, au sărit în ajutorul fiului unui coleg de Armă, care a fost diagnosticat recent cu leucemie acută. Denis Drăguț de 13 ani, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Slatina – Secția tenis de câmp, este băiatul, în prezent internat la Institutul Clinic Fundeni din București, pentru care oamenii legii au donat sânge.

„Ne-am mobilizat din nou. De data aceasta pentru Denis, un băiat de 13 ani, căruia i s-a pus diagnosticul de leucemie acută. Apelul a avut ecou imediat în rândul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care au mers să doneze sânge. Am fost întâmpinați, ca de fiecare dată, de personalul medical din Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, care ne-a oferit toate informațiile necesare înainte de donare”, a declarat plutonier adjutant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Acțiunile vor fi continuate de oamenii legii, următoarea donare de sânge fiind planificată să se desfășoare până la data de 15 mai 2024, în cadrul campaniei „Donează sânge! Salvează o viață!”, campanie inițiată de Patriarhia Română și la care Jandarmeria Română s-a alăturat de mai mulți ani.

„Prin gestul lor umanitar, jandarmii doresc ca oamenii să conștientizeze faptul că o picătură de sânge poate să salveze viața unui om, iar aceasta nu este doar o expresie, ci o realitate pe care foarte multe persoane o trăiesc, la un moment dat în viață”, a subliniat reprezentantul IJJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți