19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean Olt achiziționează 15 microbuze hibride printr-un proiect derulat prin AFM

- Advertisement -

Consiliul Județean Olt a transmis joi, 28 martie 2024, că în cursul acestei zile a semnat contractul de finanțare, prin care se obțin 15 milioane lei, sumă necesară achiziționării a 15 microbuze hibride destinate transportului elevilor din 15 localități oltene. Investiția este posibilă după ce proiectul depus la Agenția Fondului pentru Mediu a primit finanțare.

Microbuzele vor ajunge la elevii școlilor din comunele Osica de Sus, Tufeni, Scărișoara, Crâmpoia, Cilieni, Fălcoiu, Văleni, Brastavățu, Izbiceni, Rusănești, Tia Mare, Dăneasa, Mărunței, Dobrun, Curtișoara.

 

Proiectul se alătură unui alt proiect depus pe Planul Național de Redresare și Reziliență prin care, cu o sumă de 35 milioane de lei, se achiziționează 20 microbuze electrice destinate tot transportului elevilor la grădinițe și școli.

„Proiectul a fost depus în cadrul ‘Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat’ și are finanțare prin Agenția Fondului pentru Mediu. Acest proiect se alătură celui, în valoare de 35 de milioane lei, depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce vizează achiziția a 20 de microbuze electrice. Pentru ambele programe de finanțare, criteriul de selecție a localităților beneficiare a fost numărul mare de elevi. Împreună, contribuim la un mediu mai curat și oferim elevilor noștri mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”, au transmis reprezentanții CJ Olt.

Sursă foto principală: Microbuz școlar – prezentare generală

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți