12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, despre plecarea mai multor liberali din partid, inclusiv a primarului din Scornicești: „Este un protest față de conducerea actuală a PNL Olt”

- Advertisement -

Cum este un subiect de actualitate, având în vedere că tot mai mulți liberali din județul Olt trec în echipa Partidului Social Democrat, în cursul zilei de miercuri fiind anunțată trecerea lui Daniel Tudor, primarul PNL al orașului Scornicești, la această formațiune politică, Marius Oprescu, președintele PSD Olt, a fost întrebat joi de jurnaliști de ce majoritatea membrilor PNL care ajung în rândul social democraților au comentarii împotriva conducerii liberale. Ca și o concluzie, Oprescu a spus că „este un protest față de conducerea actuală a PNL Olt”.

„Cred că unul dintre motivele care i-au făcut să plece din partidul pe care l-au reprezentat foarte mulți ani este un protest față de conducerea actuală a PNL Olt. Așa cum am spus, odată cu preluarea de către noua conducere, partidul la Olt a intrat în disoluție, ceea ce se și vede pe zi ce trece. Bineînțeles că unul dintre motive este acesta și în al doilea rând, așa cum v-am spus, organizația PSD Olt are ușile deschise pentru toată lumea care dorește să vină alături de noi, iar cu siguranță din semnalele colegilor care fac parte din echipă alături de noi de foarte mult timp, dar și unii veniți mai târziu, știu că aici vor găsi o adevărată echipă și un echilibru în tot ceea ce se întâmplă. (…)”, a declarat președintele PSD Olt.

Marius Oprescu a fost întrebat de reprezentanții mass-media și dacă PSD are la ora actuală stabiliți candidați în toate localitățile, având în vedere că alegerile locale pentru ocuparea funcțiilor de primar, consilieri locali, președinte al CJ Olt și consilieri județeni bat la ușă.

„În momentul de față aproape am finalizat candidații în toate localitățile. Probabil în perioada următoare vom avea un consiliu politic județean în care vom face o validare a tuturor candidaturilor pe care le avem, urmând ca ulterior să anunțăm printr-un comunicat toată presa care sunt candidații noștri în fiecare localitate”, a spus președintele social democraților olteni.

În contextul în care la nivelul unor localități din țară, PSD și PNL, partidele care fac Coaliție la guvernare în prezent, au candidați comuni, președintele PSD Olt a spus că în județ nu vor exista astfel de candidați, acest aspect nefiind discutat nici la Centru.

„Nu s-a pus problema despre un candidat comun în județul Olt, nu am susținut acest lucru”, a declarat Oprescu.

Iar la întrebarea dacă aleșii locali preluați de la PNL se vor regăsi toți pe liste ale PSD-ului, președintele Marius Oprescu a răspuns că nu a fost nicio negociere în momentul în care aceștia au dorit să vină alături de echipa social democraților.

„Să ne înțelegem: nu a fost nicio negociere în momentul în care ei au dorit să vină alături de noi. Deci ca atare, în momentul de față, neavând listele construite, nici nu pot să vă spun acest lucru. Dar, să știți că nu am avut negocieri atunci când au venit. Ei au dorit să intre în această echipă, au intrat, în funcție – cum am spus-o și în repetatele întâlniri pe care le-am avut în urma ședințelor de Consiliu Județean – unii confirmă, unii nu confirmă, nu e vorba doar de cei nou-veniți, și din cei vechi, cei care nu mai confirmă bineînțeles că nu se vor mai regăsi pe listă, nu e nicio noutate. Politica e într-o continuă dinamică și trebuie să știi să te adaptezi. Primarii în funcție care au venit la noi vor fi candidații noștri. Mai puțin la Leleasca, unde primarul în funcție îl susține pe viceprimar. Dar este decizia lor, așa s-au înțeles”, a subliniat președintele PSD Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți