21.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Tinerii slătineni și caracaleni, alături de jandarmi la activitățile organizate de ziua lor. Participarea la un traseu cu obstacole, contratimp, surpriza pregătită în acest an

- Advertisement -

Au debutat deja evenimentele dedicate împlinirii a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, iar sâmbătă, 30 martie 2024, începând cu ora 11:00, a fost rândul slătinenilor să ia parte la acestea. 

În jur de 180 de persoane, majoritatea copii și tineri, au fost prezsenți în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, unde s-au desfășurat mai multe activități, printre care prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care oamenii legii își desfășoară activitatea. Cei interesați de o carieră militară au putut afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române.

Însă provocarea pentru trecători a fost parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Acest lucru a fost o surpriză pentru slătinenii care nu au ezitat să concureze.

„O provocare pentru cei prezenți în parc a fost parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Colegii noștri le-au prezentat fiecare element al traseului și, împreună cu jandarmii, copiii și tinerii au experimentat un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv”, a declarat plutonierul adjutant Simona Ciopor, purtător al Jandarmeriei Olt.

„Soare, bună dispoziție și zâmbete! Acesta a fost tonul unei zile reușite în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, unde am desfășurat activități cu ocazia împlinirii, la data de 3 aprilie, a celor 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române”, a fost mesajul transmis de oamenii legii pe pagina oficială a IJJ Olt după ora 14:00 când s-a încheiat acțiunea din zona de agrement.
Joi, 28 martie, cu începere de la ora 12:00, jandarmii au fost prezenți și în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal. Aici, oamenii legii au fost prezenți pentru a arăta tehnica și mijloacele de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și pentru a desfășura activități sportiv-recreative. Aproape 60 de tineri caracaleni au fost prezenți în zona de agrement unde nu au ezitat să-i provoace pe jandarmi la un meci de skandenberg sau să facă, împreună cu ei, o tură cu ATV-ul.
„Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei, la nivelul unității am demarat activitățile planificate în cinstea acestui eveniment. Am desfășurat o activitate în Parcul «Constantin Poroineanu» din municipiul Caracal și am prezentat tehnică și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt. De asemenea, s-au desfășurat activități sportiv-recreative alături de tinerii prezenți în parc”, a spus reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi.
Astfel de activități sunt programate și la începutul săptămânii viitoare.
Luni, 1 aprilie, cu începere de la ora 12:00, pe platoul Casei Tineretului din orașul Balș și marți, 2 aprilie, începând cu ora 11:00, la sediul Detașamentului 6 Jandarmi Corabia, oamenii legii vor fi prezenți pentru a arăta tehnică și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt.
Iar miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 10:00, platoul Consiliului Județean Olt, este locația unde vor fi amplasate standuri la care se vor oferi informații pentru cei interesați de o carieră militară, de prezentare a tehnicii, mijloacelor de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea unității. De asemenea, în aceeași zi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt este programată a avea loc, cu începere de la ora 11:00, o ședință festivă.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți