19.2 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 30 de conducători auto au rămas fără permis după ce au condus cu viteză excesivă pe șoselele județului

- Advertisement -

Polițiștii olteni au continuat să desfășoare și în ultimele 24 de ore activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma acestor acțiuni au fost date aproape 400 de amenzi în cuantum de peste 160.000 de lei, iar pentru neregulile constatate la regimul rutier peste 60 de șoferi au rămas fără permisul auto, în cazul a mai bine de jumătate dintre ei după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație, având mai mult de 50 de kilometri pe oră decât limita legală de viteză admisă.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 150 de solicitări, dintre acestea 114 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 385 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 160.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 61 de permise de conducere, dintre acestea 36 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, zece pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și opt infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt a Poliției Olt.

Doi șoferi depistați în stare de ebrietate la volan. Unul dintre ei a intrat cu mașina în gardul unui imobil din Iancu Jianu

În cadrul activităților, în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din orașul Balș, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,14 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, duminică, 31 martie, în jurul orei 23:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism ar fi lovit gardul unui imobil de pe strada Brutăriei, din comuna Iancu Jianu, județul Olt. Din primele verificări, polițiștii au identificat conducătorul auto, respectiv un bărbat de 34 de ani, din localitatea olteană. Și pentru că mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,66 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ambii bărbați au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Iar pe numele acestora, oamenii legii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți