14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Parcul Central din Balș, modernizat cu 3 milioane de euro. Finanțarea este nerambursabilă prin Programul Regional Sud – Vest Oltenia

- Advertisement -

Alexandru Stănescu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, a înmânat luni, 1 aprilie 2024, primarului Cătălin Rotea contractul de finanțare al proiectului privind modernizarea Parcului Central din orașul Balș, evenimentul desfășurându-se în cursul după-amiezii în sala de ședințe a Primăriei. Investiția se ridică la peste 3 milioane de euro, finanțarea fiind nerambursabilă prin Programul Regional Sud – Vest Oltenia.

De asemenea, la eveniment au mai participat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Vărgatu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, Cătălin Catană, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, dar și subprefectul de Olt Cosmin Floreanu și Virgil Delureanu, vicepreședinte al CJ Olt.

„Prin acest proiect se dorește conservarea, reabilitarea și regenerarea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creşterea biodiversității și modernizarea unei suprafeţe de peste 31 de mii de mp de spaţii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș. Astfel, odată cu finalizarea proiectului locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului”, au transmis reprezentanții ADR Sud – Vest Oltenia.

La momentul semnării contractului de finanțare al proiectului, Cătălin Rotea, edilul urbei de pe malurile râului Olteț, a spus că proiectul tehnic este deja finalizat, putând fi scoasă la licitație execuția proiectului, lucrările urmând a începe în vara sau toamna anului 2024: „Sunt foarte bucuros că astăzi (luni, 1 aprilie n.r.) reuşim să semnăm acest contract de finanţare. Avem şi proiectul tehnic finalizat şi putem să scoatem la licitaţie execuţia acestui contract şi să ne apucăm de lucrări, în vara sau în toamna acestui an. Este un moment important pentru oraşul nostru pentru că sunt trei milioane de euro pe care le aducem din fonduri europene. Oraşul nostru nu şi-ar fi permis niciodată să acceseze aceşti bani din alte surse”.

„Mă bucur că astăzi (luni n.r.) suntem aici, la semnarea unui contract. Aşa cum am spus-o încă din prima zi de mandat a primarului Cătălin Rotea, cu siguranţă Balşul, în perioada următoare, va fi un campion al atragerii fondurilor europene. Cătălin Rotea ştie ce are de făcut, va demonstra, iar Balşul, în toată această perioadă din mandatul lui, se va dezvolta şi va deveni din ce în ce mai atractiv pentru investitori”, a declarat președintele forului județean.

Concret, proiectul Primăriei orașului Balș privind modernizarea Parcului Central are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulază în cadrul Priorității 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți