13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul Siminica Mirea: „Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită”

- Advertisement -
Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a anunțat marți, 2 aprilie 2024, printr-o postare oficială pe pagina sa de Facebook că premierul social democrat Marcel Ciolacu a luat decizia de a prelungi valabilitatea cardurilor la energie, ascultând cererile cetățenilor cu venituri reduse care se confruntă cu dificultăți în plată.
„Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, iar această măsură vine ca un răspuns la nevoile oamenilor, oferindu-le posibilitatea de a utiliza fondurile disponibile pentru facturile din lunile de iarnă”, a spus parlamentarul social democrat oltean.
Potrivit politicianului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de sprijinul oferit prin cardurile de energie, iar 1,1 milioane mai au fonduri neutilizate.
„Valabilitatea cardurilor a fost extinsă până la finalul lunii mai 2024, asigurându-se că toți cetățenii pot folosi aceste fonduri pentru a acoperi cheltuielile din perioada iernii”, a adăugat senatorul.
Siminica Mirea a vorbit și despre măsuri de protejare a puterii de cumpărare, precum prelungirea plafonării prețurilor pentru energie și limitării adaosurilor comerciale la alimente, respectiv plafonarea tarifelor la RCA și dobânzilor la creditele bancare, oferind protecție pentru cei cu venituri mici și medii.
„Aceste măsuri reflectă angajamentul PSD pentru protejarea intereselor cetățenilor și asigurarea unei protecții sociale adecvate în diverse sectoare ale economiei”, a mai subliniat parlamentarul oltean.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți