15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

20 de jandarmi olteni, avansați în grad de Ziua Armei. Marius Oprescu, președintele CJ Olt: „Jandarmeria a devenit un partener important al comunității locale”

- Advertisement -

3 aprilie este ziua în care jandarmii olteni au sărbătorit împlinirea a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit miercuri o ceremonie festivă în cadrul căreia mai mulți angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au fost avansați în grad înainte de încheierea stagiului minim.

Autorități județene și locale, precum și zeci de cadre ale Jandarmeriei Olt, au fost alături de colonelul Emanuel Botan, inspector șef al IJJ, colonelul Iulian Mihai și colonelul Cristinel Milcu, ambii adjuncți ai IJJ Olt, la manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române, care au debutat cu intonarea imnului național al României și prezentarea unor filmulețe despre ce înseamnă Jandarmeria de la înființare și până în prezent. Dintre autoritățile prezente amintim subprefectul Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, delegația româno-americană de la Baza Militară 99 Deveselu, șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, PreaSfințitul Sebastian Pașcanu, episcopul Slatinei și Romanaților, precum și reprezentanți ai altor instituții din județ. Printre mesajele citite de amfitrionii evenimentului a fost cel adresat de colonelul Botan, inspector șef al Jandarmeriei Olt, momentul fiind urmat de scurtele alocuțiuni rostite de reprezentanții Prefecturii, Consiliului Județean, Tribunalului Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Episcopiei Slatinei și Romanaților.

„Sărbătoriți astăzi (miercuri, 3 aprilie n.r.), 174 ani de existență a Jandarmeriei în România. Sunt 174 ani de tradiții, implicare și devotament. Așa cum frumos spunea domnitorul Moldovei Alexandru Ghica, la înființare, ‘a fost înființată pentru a veghea siguranța publică ținerea bunei rânduieli și aducerea la îndeplinire a legilor’. Iată că Jandarmeria, în tot acest timp, a devenit un partener important al comunității locale, iar în Olt, de fiecare dată, v-ați făcut foarte bine treaba și județul nostru este un județ sigur. Vă mulțumesc pentru acest lucru. Mă bucur că instituția noastră, Consiliul Județean Olt, a reușit să contribuie la creșterea capacității dumneavoastră de intervenție printr-un proiect pe fonduri europene, vă asigur în continuare de întreaga susținere a instituției pe care o reprezint în obiectivele pe care vi le propuneți și la care, noi, bineînțeles, putem participa. Vă urez ‘La mulți ani!’ și să veți realizări pe toate planurile!”, a declarat Marius Oprescu, președintele forului județean.

La ceas de sărbătoare, 20 de subofițeri din cadrul Jandarmeriei Olt au fost avansați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim. Totodată, zeci de ofițeri și subofițeri au primit mulțumiri, felicitări sau au fost citați pe ordinul de zi pe unitate. De asemenea, colonelul Emanuel Theodor Botan, comandantul Jandarmeriei Olt, a ținut să înmâneze diplome și plachete aniversare tuturor instituțiilor cu care IJJ colaborează. Printre ei au fost și trei foști comandanți ai instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, colonel Ion Gheorghiceanu, colonel Ion Voicu și colonel Dorel Drejoi.

Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române de la Slatina s-au încheiat pe platoul din fața CJ Olt, unde au putut fi vizitate câteva standuri de prezentare cu armamentul, autospecialele și unul din ATV-urile din dotarea jandarmilor olteni. Și ultima săptămână a fost dedicată sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în Parcul „Constantin Poroineanu” Caracal, Parcul Tineretului Slatina, platoul Casei Tineretului Balș și sediul Detașamentului 6 Jandarmi Corabia desfășurându-se exerciții demonstrative, iar elevii mai multor instituții școlare au fost angrenați în diverse competiții sportive.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți