18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Aplicația eDAC, folosită și de jandarmii din județ

- Advertisement -

După ce România a aderat la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, la nivel național a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Este vorba despre aplicația eDAC, un nou sistem de lucru rapid și sigur pe care îl folosesc și jandarmii din județ.

„Procedura este simplă și rapidă: cu ajutorul aplicației eDAC actul de identitate este scanat, iar toate datele despre persoanele verificate sunt generate automat și apar pe ecranul dispozitivului mobil. Practic, datele nu vor mai fi introduse manual în sistem sau comunicate prin intermediul stației mobile, cum se proceda până în prezent, iar prin aplicația eDAC vor fi comparate, în timp real, datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen”, a declarat plutonier adjutant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt a ținut să sublinieze că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile abilitate. „Important de precizat este ca datele nu sunt stocate pe dispozitivele respective”, a adăugat reprezentantul IJJ.

De aceea, începând cu data de 31 martie și efectivele din cadrul structurilor operative ale Jandarmeriei Olt folosesc aplicația eDAC pentru a efectua mai rapid verificarea identității, în mod securizat, în scopuri de consolidare a capacităților operaționale ale instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, în domeniul asigurării ordinii și siguranței publice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți