15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Tânăr de 35 de ani, din Vișina, arestat după ce polițiștii l-au depistat în trafic băut bine și conducând o mașină fără a avea permis auto

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Vișina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au reținut joi un tânăr din Vișina, cercetat conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Acesta era băut bine, având o alcoolemie de peste 1,50 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar magistrații Judecătoriei Corabia au luat vineri decizia de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile.

Pe lângă faptul că era în stare avansată de ebrietate, șoferul avea permisul suspendat.

„În fapt, la data de 4 aprilie, în jurul orei 21:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Vișina, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Primăverii, din comuna Vișina, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc Corabia, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar în urma probatoriului administrat, pe numele bărbatului a fost emisă în aceeași zi ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Vineri, 5 aprilie, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Corabia, care au admis propunerea procurorilor corăbieni și au dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți