14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Cătălin Davidescu, candidatul PUSL la funcția de primar al municipiului Slatina

- Advertisement -

Validat deja de conducerea Partidului Umanist-Social Liberal, profesorul Cătălin Davidescu, candidat pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Slatina la alegerile locale din vară, a susţinut marţi, 9 aprilie 2024, prima sa conferinţă de presă din această postură. Alături de el au fost prezenți, în sala de conferințe de la Hotel Bulevard Prestige Slatina, Mihai Niță, preşedinte al organizaţiei judeţene, dar şi mediul stomatolog Gabriel Ghinea, originar din Slatina, candidat al PUSL la alegerile europarlamentare.

Iar ambele tururi de alegeri au fost comasate și vor avea loc pe 9 iunie.

Și cum suntem la început de precampanie electorală, candidatul PUSL la Primăria Slatina a ținut să vorbească despre viziunea sa pe parte administrativă dacă va reuși să câștige alegerile.

„(…) Aveam multe de spus, dar nu am venit să vă prezint proiecte şi iar proiecte. Consider că sunt un om de administraţie şi vreau să vă spun lucruri concrete. Ţin să vă anunţ că voi candida pentru un mandat de opt ani. E normal, pentru cei care au făcut administraţie şi ştiu, opt ani sunt suficienţi pentru a termina toate proiectele pe care ţi le propui în acest timp. După opt ani, consider că se instaurează dictatura, şi eu nu vreau să fac parte, ştiţi că iubesc democraţia. Discutăm de infrastructura urbană a municipiului Slatina şi vreau să vă spun că va fi una revoluţionară, nemaiîntâlnită de la Darius Vâlcov până în prezent. N-o să spun ce vreau să fac. Am un proiect în care, dacă voi câştiga Primăria municipiului Slatina, voi chema cei mai cunoscuţi arhitecţi şi peisagişti pentru a crea un proiect de viitor pentru următorii 20 de ani, împărţit în perioade de câte patru ani. Avem nevoie de specialişti, îi avem aici în Slatina, şi eu vreau să-i punem la muncă. Plec de la un motto: Respect pentru platforma industrială din Slatina! Ei sunt cei care ţin în spate acest oraş, care ne susţin pe noi toţi. Plecând de la acest punct, indiferent de ce se va întâmpla în urma votului din 9 iunie, lor nu le schimbă nimeni programul de lucru”, a declarat Davidescu, cel care a menționat că este unul dintre puținii politicieni care apără democrația de 24 de ani la nivelul județului Olt.

La rândul său, întrebat de jurnaliști, Mihai Niță a ținut să spună că a preluat la Olt PUSL, înființat pe structura Partidului Conservator, din luna noiembrie a anului 2023, prezentând, pe scurt, și o situația a organizației județene la acest moment.

Acesta a menționat că sunt 1.100 de membri cu adeziuni la ora actuală și că formațiunea politică vrea să aibă reprezentanți în peste jumătate dintre localitățile județului.

Concret, potrivit datelor prezentate de Mihai Niță, acum sunt încheiate procese verbale unde vor fi sigur candidați în 35 – 40 de localități, dar până spre sfârșitul lunii aprilie politicianul speră ca PUSL să aibă candidați la Consiliul Local și primărie în 58 de localități oltene.

„Vom avea sigur candidați la Slatina, Caracal, Balș, Corabia, rămâne de văzut ce stabilim pentru Drăgănești Olt, Piatra Olt, Potcoava și Scornicești. Pentru Consiliul Județean Olt nu am stabilit un candidat. Iar ca și obiective, în urma alegerilor locale, sper să obținem două – trei mandate de primar și minimum 75 de consilieri locali. Eu personal nu candidez și nu îmi doresc nicio candidatură. Vreau să vorbesc cât mai mult cu tinerii, pe care să reușesc să îi conving să intre într-un partid și să învețe cum să facă o politică corectă. Pot spune că acum suntem o mică echipă la Partidul Umanist-Social Liberal, dar unită. În două-trei săptămâni sper să avem o conferință la nivel județean pentru a alege statutar președintele, dar și să facem o lansare a candidaților”, a subliniat Mihai Niță.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți