17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Misiuni în creștere pentru jandarmii olteni, în primele trei luni ale acestui an

- Advertisement -

Colonelul Emanuel Botan, inspectorul șef al Inspectorarului Județean de Jandarmi Olt, împreună cu plutonier adjuntant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al instituției (FOTO), au susținut miercuri, 10 aprilie 2024, o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentată activitatea jandarmilor olteni pe parcursul primelor trei luni ale anului în curs. Iar ca o constatare, Emanuel Botan, comandantul Jandarmeriei Olt, a spus că efectivele instituției pe care o conduce au participat la mai multe misiuni decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul acestora a fost cu aproape jumătate mai mare decât în primele trei luni din 2023.

„Misiunile de asigurare a ordinii publice au cunoscut o creștere cu 42% în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023. Pentru protecția participanţilor, a infrastructurii și prevenirea tulburării ordinii și siguranţei publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice, în perioada de referință, au fost executate 27 misiuni de asigurare a ordinii publice, fiind angrenate 230 de efective, în perioada corespondentă a anului 2023 au fost executate 19 misiuni de asigurare a ordinii publice, fiind angrenate un număr de 183 de efective. În perioada de referință, în județul Olt nu au fost evenimente care să tulbure ordinea şi liniştea publică și care să impună intervenţia Jandarmeriei pentru restabilirea acesteia”, a spus colonelul Botan.

Iar ponderea efectivelor de jandarmi care au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii şi siguranței publice, raportat la solicitările Poliției, a înregistrat o creștere cu doi la sută.

„Numărul jandarmilor care au desfăşurat activităţi în patrule mixte cu polițiști în dispozitivele de menținere a ordinii şi siguranței publice reprezintă 96% din totalul solicitărilor formulate de structurile de Poliție, 94 la sută fiind în perioada similară a anului trecut. Media zilnică a patrulelor mixte şi a patrulelor de jandarmi destinate menținerii ordinii publice a fost de 45 de jandarmi pe zi”, a adăugat inspectorul șef al IJJ Olt.

Sursa citată a mai spus că pe timpul misiunilor specifice au fost constatate 73 fapte de natură penală, din care 18 au fost constatate de jandarmi, iar 55 în cooperare cu efectivele Poliţiei, acestea fiind în scădere față de perioada similară a anului 2023 când au fost 94, dintre care 19 au fost constatate de jandarmi, iar 75 în cooperare cu efectivele Poliţiei.

70 de autori care au comis aceste fapte au fost identificați de oamenii legii, în primele trei luni ale anului trecut fiind vorba de 95.

Iar amenzile aplicate au fost în număr de 459, în cuantum de 104.250 lei, comparativ cu 314 sancțiuni contravenționale, în valoare de 131.250 lei în primul trimestru al anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți