23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Castelul de Apă din apropierea sediului ISU Olt din Slatina, pus la pământ

- Advertisement -

După ce pe o perioadă de câteva luni au fost făcute atent măsurători și au fost doborâte bucăți din pâlnia acestuia cu ajutorul macaralelor și a muncitorilor de la diverse firme de construcții specializate în astfel de misiuni, miercuri, 10 aprilie, Castelul de Apă din incinta punctului de lucru al Companiei de Apă Olt de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, situat în municipiul Slatina, a fost pus la pământ.

Ancorat bine, turnul de apă, care avea o înălțime de 38 de metri, a fost doborât cu ajutorul a două utilaje. Dacă unul a acționat la temelie, celălalt l-a tras controlat în momentul în care s-a putut.

Astfel, acesta a căzut pe movilele de pământ înălțate în apropiere, în urma căzăturii, care s-a petrecut în jurul orei prânzului, ridicându-se foarte puțin praf.

Intervenția a durat câteva ore, fără a avea loc vreun incident, decizia de demolare a Castelului de Apă – 500 metri cubi, treapta II, fiind luată din cauza vechimii pe  care o avea, în jur de 50 de ani, dar și a faptului că nu mai prezneta siguranță, bucăți de tencuială începând să cadă de pe acesta.

„Turnul sau castelul de apă de la Treapta II, de pe strada Aleea Tipografului, din municipiul Slatina a fost demolat, astăzi (miercuri, 10 aprilie n.r.). Operațiunile de punere la sol au durat aproximativ trei ore, timp în care zona cuprinsă între străzile Tipografului, Toamnei și Primăverii a fost închisă. Turnul de apă a fost construit în urmă cu peste 50 de ani, iar de aproximativ 35 de ani nu mai funcționa. Era o clădire într-o stare avansată de degradare și având în vedere că se afla între blocuri, în imediata apropiere a ISU Olt și a altor instituții publice, devenise un pericol pentru siguranța zonei. Operațiunea de punere la sol a fost un succes, iar imaginile filmate sunt spectaculoase!”, au transmis reprezentanții CAO.

Autoritățile au luat măsuri pentru a evita orice pericol, traficul pe străzile din apropiere fiind complet închis încă de la primele ore ale dimineții de miercuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți