10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Drumurile de interes local din comuna Curtișoara, modernizate printr-un proiect cu finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Gheorghe Gănescu, primarul comunei Curtișoara, a semnat miercuri, 10 aprilie 2024, contractul de finanțare privind modernizarea drumurilor de interes local din localitate, evenimentul desfășurându-se la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea proiectului este de 15 milioane lei, sumă alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Modernizarea comunei continuă, așa cum le-am promis oamenilor. Iată că astăzi (miercuri, 10 aprilie n.r.) am mai făcut încă un pas spre îndeplinirea acestui deziderat! În curând, comuna Curtișoara va fi la cele mai înainte standarde și va beneficia de toate condițiile: drumuri modernizate, apă curentă, canalizare și alimentare cu gaze! Vreau să le mulțumesc oamenilor pentru răbdare și pentru încrederea pe care mi-o acordă, în continuare!”, a declarat Gheorghe Gănescu, primarul comunei Curtișoara.

Termenul de finalizare a investiției ce presupune modernizarea drumurilor de interes local din localitate este data de 31 decembrie 2026.

Contractul este unul din totalul de 39 de noi contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” semnate de Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, valoarea totală a acestora fiind de puțin peste 394 milioane de lei.

„Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea infrastructurii rutiere, construirea unor poduri, precum și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale”, se precizează într-un comunicat de presă remis de MDLPA.

Iar printre cele 39 de contracte semnate, mai sunt două la nivelul județului Olt, respectiv „Înființare sistem de canalizare cu stație de epurare” în comuna Vișina Nouă, cu o valoare de aproximativ 12,5 milioane de lei, și „Înființare rețea de apă și apă uzată” în comuna Seaca, valoarea acestui proiect fiind de aproximativ 10,5 milioane de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți