17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Savu Ungureanu vrea să își ducă la bun sfârșit proiectele demarate în comuna Slătioara

- Advertisement -

Este primar de aproape opt ani, iar acum vrea să candideze pentru cel de-al treilea mandat al său. Vorbim de Savu Ungureanu, edilul din Slătioara, o comună învecinată cu Slatina, municipiul reședință a județului Olt, aflată într-o continuă dezvoltare. Și, de-a lungul ultimilor ani, candidatul susținut de organizația județeană Olt a Partidului Social Democrat a demarat multe proiecte la nivelul localității ce au dus la bunăstarea comunității. Reabilitări și modernizări de drumuri, extindere rețea de apă și canalizare, înființare și distribuție rețea de gaze, construire sală de sport sunt doar parte dintre investițiile începute, unele fiind și finalizate.

Iar majoritatea proiectelor s-au derulat pe diverse programe, fiind accesate fonduri europene și guvernamentale. Însă, la fiecare există și o contribuție proprie a Primăriei Slătioara, iar una dintre investiții este „Reabilitare și modernizare Drum Comunal 90 A”, realizată cu bani alocați și de Consiliul Județean Olt.

Celelalte proiecte sunt cu fonduri accesate prin Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Fondul pentru Mediu, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sau Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea acestora fiind de ordinul zecilor de milioane de lei.

FOTO: Parte din proiectele demarate sau finalizate la nivelul localității limitrofe Slatinei

Dintre investițiile actuale, pe lângă reabilitarea și modernizare DC 90 A, respectiv drumul de pe barajul râului Olt, care leagă comuna Slătioara de municipiul Slatina, mai amintim „Extindere rețea de apă potabilă și canalizare menajeră în satul Slătioara”, „Înființare și distribuție rețea de gaze naturale în satul Salcia”, „Modernizare drumuri locale în comuna Slătioara” și „Construire sală de sport cu tribună de 180 de locuri”.

Iar printre proiectele viitoare, o parte fiind deja începute, se numără „Reabilitare și modernizare școală, comuna Slătioara, în vederea creșterii eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei”, „Construire și dotare sediu Primărie, în sat Slătioara, strada Revoluției, nr. 28, județul Olt”, „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Slătioara” și „Consolidare și modernizare Cămin Cultural în comuna Slătioara”.

FOTO principală: Sala de sport din comună, construită de Compania Națională de Investiții

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți