14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Florin Barbu: „Peste 136 de hectare de teren agricol din Lunca Dunării irigate”

- Advertisement -

Florin Barbu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță că sistemele de irigații din Lunca Dunării funcționează. Prima stație de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia a fost pornită, din prima zi fiind irigate peste 136 de hectare de teren agricol din zonă.

Pe Terasa Corabia încă au loc lucrări de reabilitare la stația de bază de la Celeiu, la stațiile de repompare și cele 13 canale de aducțiune, o investiție de aproape 58 de milioane lei. Iar pe cele peste 136 de hectare deja irigate sunt cultivate cereale, dar și fasole, spune parlamentarul social democrat oltean.

„Încă din prima zi de la pornirea primei stații de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia, peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale și fasole sunt acum irigate. Pe Terasa Corabia încă se execută lucrări de reabilitare la Stația de Bază Celeiu, la stațiile de repompare și pe cele 13 canale de aducțiune, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 58.000.000 lei”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Deputatul PSD de Olt a mai spus că suprafața care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare.

Pe această amenajare au fost înființate 14 organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI-uri), cu o suprafață de 29.000 de hectare, mai spune politicianul care a efectuat zilele trecute o vizită la prima stație de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia.

„Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigații reabilitate, OUAI-uri care au accesat proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare, pentru că noi toți, ne-am respectat angajamentele și am lucrat împreună!”, a subliniat Florin Barbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți