14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

INFORMARE

- Advertisement -

 

Această informare este efectuată de CONEF S.A., cu sediul social/principal in  Splaiul Unirii Nr 64, Etaj 1, Bucuresti Sector 4, si punct de lucru/secundar in Strada Pitesti, Nr.116, Etaj 1, Judetul Olt, telefon: 0741 124 097, ce intenţionează să solicite de la  Sistemul de Gospodărire a Apelor OLT, aviz de gospodărire a apelor/aviz de amplasament pentru desfăşurarea lucrarilor de implementare a proiectului “Eficientizarea energetică a alimentării cu energie electrică a Alro SA şi asigurarea unei rezerve sigură şi continuă pentru reglajul de sistem de către operatorul reţelei electrice al noilor surse de energie regenerabilă în Sud-Vestul Olteniei, prin instalarea unei centrale cu ciclu combinat de 470 MW în imediata vecinătate a Alro SA”, localizat în în zona de Nord a Municipiul Slatina, localitatea Slatina, jud. Olt.

Această investiţie este noua, amplasamentul noului grup energetic fiind situat la nord-vest de amplasamentul halelor de producţie existente din ALRO Slatina. Acest amplasament pus la dispozitie de ALRO S.A. are dimensiunile (L x I) de 315 m x 125 m, (suprafaţă totală – 3,9 ha) si este situat între DN65 pe latura de Vest, cu clădiri principale de producţie pe laturile de Est şi Sud şi staţii electrice de transformare la Nord.

Ca rezultat al procesului de producţie vor rezulta permanent ape uzate ce se vor deversa in canalizarea pentru apa industrială impură care se va executa din polietilena (PHD), DN200, L = 250 m sau materiale rezistente la acțiunea produselor petroliere, după caz. La terminarea traseului acestei canalizări există separator de grăsimi și Stație de Neutralizare, iar apele uzate tehnologice, după tratare în incinta centralei electrice CCTG, vor fi evacuate prin intermediul rețelelor existente din incinta ALRO SA Slatina – rețeaua de canalizare tehnologică, care debușează apele gravitațional în rețeaua de apă tehnologică ALRO, care se evacuează în emisar (pârău Milcov – Valea Urlătoarea).

Aceasta solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu
modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz la adresa menţionată.

Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa solicitantului CONEF S.A sau la adresa Strada Pitesti, nr.116, etaj 1, judetul Olt, telefon: 0741 124 097, persoană de contact ing. Ovidiu Bălu, după data de 23.04.2024.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți