15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Română de la Slatina, în prezența edilului Emil Moț și a șefului învățământului oltean

- Advertisement -

Desfășurată în aceste zile în Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, din municipiul Slatina, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română a avut ceremonia oficială de deschidere în după-amiaza zilei de joi, 18 aprilie aprilie 2024, în sala de spectacole a Palatului Copiilor și Elevilor „Adrian Băran” Slatina. 300 de elevi şi 50 de profesori din întreaga ţară participă la această olimpiadă, iar la evenimentul de deschidere al competiției au participat Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, și Emil Moț, primar al municipiului Slatina.

„În primul rând, este o bucurie că am putut să organizăm şi că am avut oportunitatea aducem la Slatina un astfel de eveniment naţional. Este una dintre competiţiile cele mai importante şi este o bucurie că în mijlocul nostru se află cei mai buni copii din România şi ne mândrim cu acest lucru pentru că este pentru prima oară când la Olt se organizează un astfel de eveniment, o astfel de competiţie. Se desfăşoară la Slatina, participă un număr de 300 de elevi, însoţiţi de 50 de cadre didactice din toată ţara. Competiţia ce are loc la Şcoala Gimnazială ‘Eugen Ionescu’ din Slatina constă în două probe – scris şi oral, iar premierea este programată duminică tot aici la Palatul Copiilor Slatina”, a declarat Adrian Bărbulete.

Edilul Slatinei le-a urat succes olimpicilor prezenți la Slatina, aceștia fiind invitați să cunoască municipiul reședință a județului Olt.

„Vreau să transmit un mesaj fără discursuri pompoase, aşa cum fac oamenii politici. Domnul inspector general Bărbulete este cel care a făcut tot posibilul pentru ca acest eveniment să se desfăşoare la Slatina şi îi mulţumesc pentru asta. Cei mai buni elevi din ţară se vor bucura de oraşul nostru, de Slatina. Vreau să vă simţiţi bine, să daţi tot ce e mai bun şi să obţineţi rezultatele dorite. Mă bucur că sunteţi aici şi vreau să vă bucuraţi de oraşul nostru şi să plecaţi cu o amintire frumoasă de la Slatina”, a subliniat primarul Emil Moț.

La această competiție județul Olt este reprezentat de un număr de 12 elevi de gimnaziu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți