13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Doi tineri răniți grav într-un accident de circulație produs pe DJ 644, la Șopârlița

- Advertisement -

Grav accident de circulație produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 19 spre 20 aprilie 2024, în jurul orei 00:00, pe Drumul Județean 644, în afara comunei Șopârlița. Doi tineri cu răni serioase au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru efectuarea unor investiții medicale amănunțite, în urma efectuării acestora doctorii luând decizia de a fi transferați la un spital din Craiova. 

Aceștia se aflau într-un autoturism care a părăsit drumul și a ajuns într-un gard din beton, Inspectoratul de Poliție Județean Olt fiind sesizat prin apelul de urgență 112 cu privire la producerea evenimentului rutier. La fața locului, pentru cercetări, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș.

Oamenii legii au constatat că șoferul era într-o stare avansată de ebrietate și nici nu avea permis auto.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal, din cauze ce urmează a fi stabilite în cursul cercetărilor, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto și un tânăr de 21 de ani, din municipiul Caracal, pasager în autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,69 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit unor surse, accidentul s-ar fi produs pe fondul vitezei excesive, șoferul din Caracal pierzând controlul direcției de deplasare într-o curbă la stânga și intrând cu mașina în gardul de beton.

Atât conducătorul auto, cât și pasagerul de pe scaunul din dreapta față a autoturismului, au fost grav răniți în urma impactului violent cu gardul, fiind transportați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Ulterior, ambele victime au fost transferate la Craiova.

„Răniții din accidentul de la Șopârlița au fost transferați pe Secția Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Erau în stare gravă, mai grav fiind pasagerul de 21 de ani, care a fost diagnosticat cu avulsie cerebrală, fractură cervicală și politraumatism. Șoferul a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier”, a declarat medicul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt al Spitalului Slatina.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți