12.3 C
Slatina
duminică,26 mai,2024

Ultimele Articole

Festivalul de muzică populară „Carul cu flori” de la Giuvărăști, la ediția a IX-a

- Advertisement -

Centrul Județean de Cultură și Artă din cadrul Consiliului Județean Olt, prin Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Giuvărăști, organizează peste o săptămână, adică în data de 28 aprilie 2024, de Florii, ediția cu numărul 9 a Festivalului-concurs de muzică populară „Carul cu flori”.

Scopul evenimentului cultural este descoperirea și promovarea tinerilor interprți de muzică populară vocală și instrumentală, precum și stimularea interpreților de muzică populară instrumentală la caval, fluier, ocarină, vioară, acordeon, țambal, cobză și nai.

Potrivit organizatorilor, la festivalul folcloric sunt așteptați să particie tineri interpreți de muzică populară vocală și instrumentală care nu au mai participat la alte concursuri de gen și au obținut marele premiu, pentru soliștii vocali limita de vârstă fiind de 20 ani. Înscrierea s-a putut face la Centrul Județean de Cultură si Artă Olt – Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, până la data de 21 aprilie.

„Fiecare concurent va prezenta două melodii de factură ritmică diferită. Costumul popular este obligatoriu și juriul va puncta în special autenticitatea locală și specificul zonal. Prezența concurenților va fi în data de 28 aprilie, ora 10:00, la Căminul Cultural Giuvărăști pentru repetiția cu taraful, pregătit pentru acompaniament. (…)”, mai spun organizatorii.

Concursul propriu-zis este programat a începe la ora 16:00, iar cei mai buni dintre participanți vor fi, bineînțeles, recompensați, valoarea premiilor în bani care se vor acorda fiind de aproape 4.000 de lei. La secțiunea muzică populară – solist vocal, unde se va acorda și trofeul, premiile acordate sunt: marele premiu – 800 de lei; premiul I – 600 de lei; premiul II – 500 de lei; premiul III – 400 de lei, iar la muzică populară instrumentală premiile sunt: I – 500 de lei; II – 400 de lei; III – 300 de lei; mențiune I – 200 de lei; mențiune II – 100 de lei. Vor fi și premii speciale pentru autenticitate, costum, originalitate, popularitate, iar organizatorii Festivalului „Carul cu flori” vor acorda diplome de participare și de premiere, plachete, precum și alte premii speciale.

În timpul prezentării galei laureaților, organizatorii vor asigura microrecitaluri de muzică populară cu interpreți invitați speciali, cunoscuți ai genului. Anul acesta, vor urca pe scenă tinerele talente Alexandra Andrei, Geanina David, precum și Neta Soare, îndrăgita interpretă de muzică populară de la Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”, acompaniamentul muzical pentru aceștia, dar și pentru concurenți, fiind asigurat de Orchestra „Doina Oltului” Slatina, alături de dirijorul Cristian Dumitru.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți