9.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Un bălșean de 25 de ani, care era băut bine și s-ar fi aflat și sub influența drogurilor, reținut de polițiști. A provocat un accident în Pârșcoveni

- Advertisement -

UPDATE: Tânărul a fost prezentat duminică, 21 aprilie, în fața magistraților Judecătoriei Balș, care au admis propunerea parchetului și au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta. Însă, decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut sâmbătă, 20 aprilie 2024, un tânăr originar din orașul Balș, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis auto și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe lângă faptul că era băut bine, șoferul de 25 de ani ar fi consumat și substanțe interzise înainte de a se urca la volanul mașinii. Acesta a provocat și un accident, intrând cu vehiculul într-un cap de pod de pe marginea drumului, oamenii legii fiind nevoiți să-l imobilizeze pe bălșean pentru că devenise recalcitrant.

„În fapt, la data de 20 aprilie, în jurul orei 13:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Ștefan Pârșcoveanu, din comuna Pârșcoveni, a avut loc un eveniment rutier. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din orașul Balș, ar fi acroșat un cap de pod. În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. La vederea echipajului de poliție, tânărul a început să manifeste un comportament violent, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea acestuia. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,07 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit aceleiași surse, conducătorul auto din Balș a fost dus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței substanțelor în organism. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că bălșeanul de 25 de ani avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma probatoriului administrat, la data de 20 aprilie, pe numele șoferului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți