10.2 C
Slatina
duminică,12 mai,2024

Ultimele Articole

Dosare penale pe numele unor șoferi care erau băuți sau fără permis auto. Polițiștii rutieri i-au oprit pe mai multe șosele care tranzitează județul

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat și în ultimele 24 de ore să fie prezenți pe drumurile publice care tranzitează județul, constatând mai multe infracțiuni rutiere.

Cei cinci șoferi care s-au ales cu dosare penale fie erau într-o stare avansată de ebrietate și conduceau autoturisme, fie nu aveau permis de conducere.

1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în jurul orei 21:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 9 Scornicești au oprit pentru control, pe Drumul Județean 703, în comuna Tătulești, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din comuna Colonești.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,33 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducea un vehicul fără permis auto

În jurul orei 16:40 a aceleiași zile, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au oprit pentru control, pe Drumul Național 54, în comuna Vlădila, un autoturism condus de un bărbat de 75 de ani, din comuna Studina.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Era băut bine

Tot sâmbătă, dar în jurul orei 22:25, polițiștii Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada Piața Victoriei, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit și pe numele acestuia dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nu avea permis auto și era puțin băut

În seara aceleiași zile de 27 aprilie, în jurul orei 18:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au oprit pentru control, pe strada Salcâmilor, din comuna Mărunței, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânarul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru abaterea săvârșită, iar pe numele său polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conducea un autoturism sub influența alcoolului

Iar sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Principală, din comuna Osica de Sus, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din localitate.

Și acesta era băut.

„Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți