12.3 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

Noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” din Slatina, inaugurată cu un concurs internațional de skating, un Street Food și concerte ale artiștilor Andia, Cabron, JO și Shift

- Advertisement -

Ultima zi a lunii mai 2024 este cea în care se va inaugura noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, din municipiul Slatina, amenajată în Cartierul Progresu’, anunțul fiind făcut de primarul Emil Moț chiar de 1 Mai, Ziua Muncii, prezent la manifestările pe care municipalitatea le-a organizat la Pădurea Strehareți. Iar inaugurarea va fi făcută prin desfășurarea mai multor evenimente, printre care o competiție sportivă de skating și concerte în aer liber, printre artiștii care vor cânta pentru slatineni fiind Andia, Cabron, slătineanca JO și Shift.

„Tot ce facem noi, ce facem împreună, de atâţia ani de zile, facem pentru generaţiile viitoare, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri. Şi cu această ocazie vrem să îi invităm pe slătineni, şi nu numai, pe 31 mai, la deschiderea Bazei sportive ‘Dumitru Dobrescu’, care are cel mai mare skatepark din estul Europei, iar noi am pregătit și multe alte surprize”, a spus edilul Slatinei, aflat la petrecerea câmpenească organizată la iarbă verde.

Dar inaugurarea noii baze sportive nu va fi doar pe 31 mai, ci și în zilele de 1 și 2 iunie 2024, când va avea loc și prima ediție a Slatina Skate Open, dar și un Street Food.

„În Slatina există o comunicate de skateri, tineri care practică acest sport cu performanţe la nivel internaţional. Vom inaugura Baza sportivă ‘Dumitru Dobrescu’ – în perioada 31 mai, 1 iunie şi 2 iunie. În ziua de 1 iunie, sâmbătă, vom organiza pentru prima dată un concurs internaţional de skating – Slatina Skate Open, ediţia I. În momentul de faţă, s-au epuizat toate locurile disponibile pentru acest concurs. Mai mult decât atât, sunt şapte participanţi din străinătate – SUA, Israel, Germania, Anglia, Ungaria. Competiţia va foarte apreciată în rândul tinerilor pentru că este la mare căutare, acest skate parc este apreciat pentru că este la cote foarte înalte de dificultate. Vom face acest concurs în fiecare an şi va creşte în popularitate. Inaugurarea va fi cu un ‘Street Food’ integrat în cadrul acestei manifestări. Pe o perioadă de trei zile, vom avea 15 vendori, 15 food trucks cu diferite produse culinare. Vom avea şi o scenă cu artişti în fiecare seară, plus un minispectacol la acel amfiteatru. Vineri, 31 mai, avem invitaţi ca artişti pe Shift şi pe slătineanca noastră Ioana Anuţa – JO. În ziua de sâmbătă vrem să rămânem în atmosfera celor care practică acest sport, skating, şi am invitat Trupa Basca şi pe Spike. Iar în ziua de duminică închidem cu Andia şi Cabron”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimar al municipiului Slatina, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt TV.

Proiectul Primăriei municipiului Slatina vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” Slatina și va avea cel mai mare skate parc din România, cu o suprafață de peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea a alocat-o pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția fiind demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand din Cartierul Progresu’, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se construiesc un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate parc – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți