21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Partea americană a Bazei Militare 99 Deveselu are o nouă comandă. Ministrul Apărării și amsadorul SUA în România, prezenți la ceremonie

- Advertisement -
Comandă nouă de la sfârșitul lunii aprilie pentru partea americană a Bazei Militare 99 Deveselu. Angel Tîlvar, ministrul Apărării Naționale, și Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, au luat parte la ceremonia de predare a comenzii ce a avut loc la unitatea din comuna olteană. Astfel, comandorul Elizabeth Clifton de la Facilitatea de Sprijin Naval de la Baza Deveselu a fost înlocuită la comanda bazei de comandorul Bruce Golden.
„Facilitatea de Suport Naval (NSF) Deveselu, România, îi spune «Vânturi bune și urme de mări» Căpitanului Elizabeth A. Clifton, comandant, și urează bun venit căpitanului Bruce W. Golden, ofițer comandant. Ceremonia de schimbare a comenzii este o tradiţie militară onorată în timp ce marchează transferul responsabilităţii şi autorităţii totale”, au transmis reprezentanții părții americane de la Baza Deveselu.
Festivitatea de predare a comenzii s-a desfășurat în prezența ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec, ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvar, comandantul Comandamentului Logistic Comun, general locotenent Dr. Cătălin Zisu, al șefului Statului Major al Comandamentului Logistic Comun, comandant Răzvan Brătulescu, Rear Amiralul Brad J. Collins, comandant Regiunea Marinei Europa, Africa, Central/comandant, Forțele Aeriene Maritime, Napoli, diferiți comandanți de unități militare, precum și reprezentanți ai Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională și ai autorităților locale și regionale.
Potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook, Naval Support Facility Deveselu susține sistemul de apărare balistică Aegis Ashore care joacă un rol crucial în securitatea Euro-Atlantică: „Acesta este un exemplu de cooperare și parteneriat în materie de securitate care să la baza Alianței SUA – România și la baza responsabilităților împărtășite de NATO pentru protejarea cetățenilor noștri și apărarea atât a teritoriului, cât și a democrației și libertății noastre”.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți