18.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de amenzi, în cuantum de peste jumătate de milion de lei, date de polițiști în minivacanță. 154 de șoferi au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

În minivacanța din perioada sărbătorilor Pascale, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar pe timpul acestora au dat nu mai puțin de peste o mie de amenzi, cu o valoare totală de peste o jumătate de milion de lei. De asemenea, sunt 154 de șoferi care au rămas fără permisul auto după ce au comis diverse abateri la regimul rutier.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 600 de solicitări, dintre acestea 481 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 1.117 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 510.000 de lei”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că, pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 154 de permise de conducere, 111 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, 13 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 30 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au fost reținute 35 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 25 de infracțiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți