17.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Fragment din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, depus la biserica din Ibănești – Cungrea

- Advertisement -

Eveniment religios de excepție la sfârșitul acestei săptămâni în comuna Cungrea din nordul județului Olt. Cu amabilitatea părintelui Iordan Pațira și a lui Cosmin Vlad, primar al localității, la biserica de lemn din satul Ibănești va fi expus vineri, de Izvorul Tămăduirii, dar și duminică, un fragment din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Sfântul Nectarie este cunoscut ca făcătorul de minuni și vindecătorul de boli, iar creștin ortodocșii din Cungrea și din localitățile învecinate sunt invitați să se roage în lăcașul de cult din Ibănești.

„Prin grija preotului Iordan Pațira, la biserica din satul Ibănești va fi depus un fragment din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și vindecătorul de boli. Invit astfel credincioșii din comuna noastră și nu numai, să ne rugăm împreună ca Bunul Dumnezeu să ne tămăduiască bolile sufletești și trupești. Programul de rugăciune la sfintele moaște este: vineri, între orele 8:00 – 12:00 și duminică, între orele 8:00 – 12:00. Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!”, este mesajul transmis de Cosmin Vlad, primarul comunei Cungrea.

Potrivit reprezentanților Parohiei Ibănești, programul liturgic va începe vineri, cu prilejul praznicului „Izvorul Tămăduirii” când se va oficia Canonul Învierii, Sfânta Liturghie și sfințirea apei și va continua duminică când se va oficia Acatistul Sfântului Nectarie, Utrenia și Sfânta Liturghie.

„Atunci ne vom ruga ca Sfântul Nectarie să mijlocească la Bunul Dumnezeu să reverse peste noi mila Sa cea bogată și să ne tămăduiască bolile cele sufletești și trupești. Vă așteptăm cu drag și bucurie!”, au transmis reprezentanții bisericii de lemn.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți