17.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

O magazie cu zeci de tone de cărbune, lemne de foc și cereale din Cilieni, distrusă de un incendiu puternic

- Advertisement -

Un incendiu devastator a cuprins, în noaptea de marți psre miercuri, o magazie a unei locuințe din comuna Cilieni, la fața locului intervenind, cu două autospeciale de stingere și un echipaj de paramedici SMURD, pompieri de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, în sprijinul lor acționând și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tia Mare, cu o autospecială de intevenție. Distrugerile au fost importante, având în vedere că flăcările au mistuit în calea lor, printre altele, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc și o tonă de cereale. 

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la magazie și bunurile depozitate în interior. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului a ars magazia cu suprafața de aproximativ 50 metri pătrați, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale și a fost afectată folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați”, a declarat sergent major Alina Maria Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru SItuații de Urgență Olt.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii a stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Ce măsuri pot lua oltenii pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente neplăcute

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

FOTO: Imagine reprezentativă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți