16.2 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Emil Moț, primar al municipiului Slatina, întrevedere emoționantă cu Preasfințitul Părinte Sebastian la Centrul Eparhial Socio – Cultural din incinta Casei Fântâneanu

- Advertisement -

Întâlnire emoționantă joi, 9 mai, pentru Emil Moț, primarul municipiului Slatina. Acesta a avut discuții cu Preasfinția Sa Sebastian Pașcanu, episcopul Slatinei și Romanaților, în timpul vizitei pe care au efectuat-o la Centrul Eparhial Socio – Cultural care funcționează în cadrul Casei Fântâneanu din Slatina.

Imobilul este monument istoric important al urbei slătinene, care a fost restaurat, consolidat și reabilitat printr-un proiect derulat cu fonduri europene pe care Consiliul Județean Olt a reușit să-l acceseze.

„Îi mulțumesc Preasfințitului Părinte Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților pentru invitația specială de a vizita Centrul Eparhial Socio – Cultural din incinta Casei Fântâneanu”, este postarea pe care edilul Emil Moţ a făcut-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Casa Fântâneanu, clădire emblematică a municipiului reședință a Oltului, care încă mai păstrează farmecul vremurilor trecute, a căpătat strălucirea de altădată, datorită finanțării, în valoare de peste 10 milioane de lei, obținute de Consiliul Județean Olt, ca lider de proiect, în parteneriat cu Episcopia Slatinei și Romanaților, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Prin realizarea acestui obiectiv „Restaurarea, consolidarea și modernizarea Casei Fântâneanu – Centrul Eparhial Social – Cultural” s-a dorit ca acest edificiu, parte importantă din istoria Slatinei, să-și recâștige gloria de altădată.

Imobilul monument istoric este o îmbinare a trecutului cu viitorul, aceasta fiind redată comunităţii ca aşezământ cultural care cuprinde, pe lângă lucrările de exterior și interior, ce păstrează elementele ornamentale originale şi un centru de informare turistică, un centru de pelerinaje, o sală de festivități și de expoziții temporare, o expoziție permanentă de icoane și carte veche, un atelier de pictură pe lemn și sticlă și o sală multimedia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți