16.2 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Jandarmii asigură măsuri de ordine publică la Catedrala Episcopală Slatina și Mânăstirea Brâncoveni, de Izvorul Tămăduirii

- Advertisement -

Sărbătoare mare vineri, 10 mai 2024, pentru creștinii ortodocși din România. Este Izvorul Tămăduirii, când inclusiv în lăcașurile de cult se va sfinți apa pentru ca apoi oltenii să ia Agheasmă, motiv pentru care este nevoie de asigurarea măsurilor de ordine publică de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, având în vedere că se anunță un număr mare de persoane care vor participa la slujbă.

Astfel, oamenii legii vor fi prezenți la Catedrala Episcopală Slatina și Mânăstirea Brâncoveni.

„Cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea ‘Izvorul Tămăduirii’, jandarmii olteni vor asigura măsuri de ordine publică la lăcașurile de cult Catedrala Episcopală Slatina și Mânăstirea Brâncoveni, acolo unde, în fiecare an, participă un număr mare de credincioși. Vă recomandăm: să dați dovadă de responsabilitate și spirit civic pe timpul participării la slujbele religioase; să manifestați un comportament civilizat; să respectați indicaţiile forțelor de ordine; să evitați orice fel de acte care ar putea conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice; să manifestați răbdare; să acordați o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje)”, a declarat plutonier adjutant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sursa citată mai spune că în cazul în care cetățenii județului sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celui mai apropiat echipaj de jandarmerie.

„Misiunile jandarmilor au în vedere protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire”, a adăugat reprezentantul IJJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți