18.1 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Promoția 1974 a Colegiului Minulescu Slatina, revedere la 50 de ani de la absolvirea instituției de învățământ liceal

- Advertisement -

Amfiteatrul Colegiului Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina a găzduit în dimineața zilei de joi un eveniment emoționant, și anume revederea la jumătate de secol a absolvenților generației 1974 a unității de învățământ liceal slătinene, iar printre cei prezenți a fost și Emanuel Morar, profesor în acea perioadă.

Absolvenţii promoţiei 1974 a Colegiului a fost Naţional „Ion Minulescu” Slatina s-au revăzut, joi, la 50 de ani de la absolvire.
Momentul emoţionat s-a desfăşurat în amfiteatrul liceului, cu prezenţa unuia dintre profesorii acestei generaţii, Emanule Merer.

„Am avut recent o întâlnire cu Consiliul Elevilor. Stăteam chiar în sala de festivităţi şi i-am întrebat de ce au ales să vină la acest liceu. Desigur, au răspuns așa cum răspund de regulă: pentru că sunt profesori buni, pentru că se învaţă carte, pentru că este disciplină, pentru că liceul are dotări. Cei mai mulţi au spus şi pentru că liceul are tradiţie (…) Tradiţia o fac absolvenţii liceului care, deşi sunt elevi doar patru ani, rămân absolvenţi şi purtători ai numelui Minulescu toată viaţa lor. Din acest punct de vedere, doresc să vă mulțumesc pentru că sunteți o parte din istoria şi din tradiţia acestui liceu”, a declarat profesorul de matematică Marius Perianu, directorul Colegiului Minulescu.

Reîntâlnirea de 50 de ani a promoției ’74 a început în jurul orei 10:30, iar fiecare participant a primit cocardă, floare şi ecuson, apoi s-a intonat imnul Gaudeaumus igitur, la final fiind ținut și un moment de reculegere pentru cei care au trecut în neființă.

Au fost acordate diplome, iar cei prezenți nu au ezitat să ia parte la momentul amintirilor, răsfoind fotografii din timpul școlii, cataloagele din 1974 şi semnând în cartea de onoare a liceului slătinean.

Reîntâlnirea la jumătate de secol a absolvenților promoției 1974 s-a încheiat cu un tur al Colegiului Național „Ion Minulescu”, participanții rămânând impresionați de cât de mult s-a putut dezvolta instituția de învățământ în ultimii 50 de ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți