21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Meseria de polițist, promovată de angajații IPJ Olt în rândul a aproximativ 200 de tineri slătineni

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului Resurse Umane, Biroului Rutier Slatina, Serviciului Criminalistic, Biroului Siguranță Școlară, Biroului Pregătire Profesională și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat vineri, 10 mai, activități de prezentare a meseriei de polițist și de informare privind oferta educațională a Ministerului Afacerilor Interne, în rândul tinerilor slătineni. Beneficiari ai acțiunii ce a avut loc pe Esplanada Slatinei au fost aproximativ 200 de tineri din municipiul Slatina, dar și alte persoane interesate de meseria de polițist.

„În cadrul activităților, cei interesați să urmeze o carieră în poliție au primit informaţii referitoare la perioada și criteriile de înscriere la următoarea sesiune de admitere în școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj. Astfel, tinerii slătineni au aflat cum pot deveni polițiști, urmând cursurile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă națională și au primit răspunsuri la curiozitățile pe care le-au avut cu privire la această profesie. Activitățile de promovare a meseriei de polițist, precum și de informare despre modalitățile de admitere în cadrul unei unități de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne, a fost primită cu entuziasm de tineri, care au venit special pentru a se întâlni cu noi. Totodată, polițiștii au reamintit tinerilor interesați faptul că mai sunt câteva zile în care se mai pot înscrie la concursul de admitere la aceste unități de învățământ, fiind informați și cu privire la posibilitatea de a urma cursurile Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza'”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Persoanele interesate să urmeze o carieră în Poliție trebuie să știe că sunt peste 1.600 de locuri la cele două școli de poliție.

„Concursul de admitere se realizează pentru următoarele unități de învățământ: Şcoala de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ Câmpina – 1.340 de locuri; Şcoala de Agenți de Poliție ‘Septimiu Mureşan’ Cluj Napoca – 300 de locuri. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală a MAI. Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pe adresa de e-mail: recrutare@ot.politiaromana.ro. Depunerea dosarelor de recrutare în volum complet se va realiza până la data de 21 mai 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, strada Mihai Eminescu, nr. 19, din municipiul Slatina. Aceste informații pot fi consultate accesând site-ul: https://ot.politiaromana.ro la secțiunea Carieră/Admitere 2024, sesiunea aprilie – iulie 2024”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute, zilnic, între orele 09:00 – 12:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Resurse Umane sau la numărul de telefon 0249.406.500, interior 20.114.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți