21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Sistemul de închiriere trotinete electrice de la Bolt a ajuns și la Slatina. Parcul Tineretului, locul în care zeci de copii au mers cu ele pentru prima dată

- Advertisement -

Pentru ca Slatina să se bucure de un mediu și mai curat, locuitorii urbei mai au o nouă alternativă pentru a circula pe străzi, lăsându-și astfel mașinile acasă. Pe lângă transportul public în comun, Loctrans punând la dispoziție călătorilor autobuze sută la sută electrice, duminică, 12 mai 2024, până în ora prânzului, s-a lansat și sistemul de închiriere trotinete electrice de la compania de ridesharing Bolt, programul fiind implementat de Primăria Slatina, în parteneriat cu această firmă. Evenimentul de lansare a avut loc în Parcul Tineretului din Slatina, în prezența mai multor autorități, dar și a zeci de copii care nu au ezitat să meargă cu acestea pe aleile din zona de agrement.

Printre cei prezenți la evenimentul de lansare a sistemului de ridesharing Bolt de la Slatina au fost Emil Moț, primar al municipiului Slatina, Alexandru Berechet, viceprimar al Slatinei, șefi ai unor direcții din cadrul Primăriei Slatina, inclusiv Poliția Locală, reprezentanți ai Bolt, dar și polițiști de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Slatina.

„Pot să spun de astăzi ‘Bolt, welcome to Slatina!’. Atunci când am încheiat acest parteneriat cu Bolt, cea mai mare firmă de închirieri din Europa, am avut în vedere mobilitatea şi mai precis micromobilitatea urbană. În ceea ce priveşte macromobilitatea urbană, noi am ajuns la nivelul maxim. Avem 100% autobuze ecologice. Acum suntem pe partea de micromobilitate. Noi avem şi un proiect pe fonduri europene, pentru biciclete (stații de închiriere biciclete, dotate cu 110 biciclete și 12 triciclete n.r.), care vine exact în completarea acestor servicii aduse de Bolt în Slatina. Vom avea şi trotinetele Bolt, şi bicicletele noastre, iar pe distanţe scurte oamenii vor avea aceste sisteme complementare de deplasare. În felul acesta, vom reduce emisiile de noxe şi, în acelaşi timp, vom scădea valorile de trafic. Sunt lucruri foarte importante pe care Primăria Slatina încearcă să le soluţioneze”, a declarat edilul Emil Moț.

Sorina Mihai, reprezentant al Bolt a spus că în oraşele în care compania deja a deschis, s-a observat un interes foarte mare al utilizatorilor. Iar în Slatina aceste trotinete electrice se vor putea închiria în maximum o săptămână.

„De aceea ne-am şi permis să investim şi să extindem şi în oraşele unde s-a prezentat un interes pentru acest serviciu. Trotinetele închiriate vor fi disponibile în aproximativ o săptămână, în Slatina. Vrem cu această ocazie să îi mulțumim domnului primar şi reprezentanţilor Primăriei pentru colaborarea foarte bună şi efortul pe care l-aţi depus pentru a face posibil acest eveniment. Sperăm să vă bucuraţi de trotinete, un mijloc de transport ecologic. Obiectivul nostru pe care am observat că l-am şi atins, de-a lungul celor patru ani de când operăm, este acela că există un interes tot mai mare, oamenii preferă să folosească trotinetele electrice pe distanţe scurte şi să lase mașinile personale acasă. De altfel, am observat, conform datelor noastre, că 40% din cursele cu trotinetele noastre, sunt finalizate în proximitatea staţiilor mijloacelor de transport în comun. Acest lucru demonstrează că, într-adevăr, utilizatorii noștri preferă un mijloc de transport ecologic pe distanţe scurte pentru a nu mai folosi maşina personală”, a spus reprezentantul companiei.

Trotinetele vor fi în diferite locuri în municipiul Slatina, printre care Zahana, Parcul Tineretului, Esplanadă, acolo vor fi stațiile de unde pot fi luate de slătineni, cu un card sau cu telefonul.

„Va fi o aplicație ca să poată fi folosită această trotinetă electrică. Adică, folosim aplicația, ne plimbăm până unde avem nevoie, putem să o lăsăm oriunde, pentru că această companie are un serviciu de colectare și de reîncărcare, de preferat ar fi să le lăsăm în locurile special amenajate de către această companie, dar putem să le lăsăm și în fața blocului, undeva unde să nu încurce circulația bicicletelor, pietonală sau circulația mașinilor. Ele sunt dotate toate cu GPS”, declara vineri Emil Moț, primar al municipiului Slatina, în emisiunea „Ora de educație” de la Olt TV.

Prezenți la evenimentul de lansare, polițiștii locali și polițiștii rutieri din Slatina au susținut scurte sesiuni de informare privind regulile de circulație și obligațiile pe care utilizatorii de trotinete electrice le au în trafic.

Cei de la Bolt spun că 200 de trotinete electrice vor ajunge la Slatina, iar tariful de închiriere pe minut este 80 de bani, pentru a o debloca trebuind achitat un leu. Prin aplicația pentru închirierea trotinetelor companiei este permisă folosirea doar de către persoanele care au peste 18 ani, iar potrivit legislației rutiere, pentru a putea circula cu un astfel de vehicul pe două roți pe drumurile Slatinei, utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 14 ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți