18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Două drumuri județene din Olt, modernizate cu 50 milioane de euro prin POR. Unul leagă județele Argeș și Teleorman, iar altul pleacă din Argeș și ajunge la Priseaca

- Advertisement -

Aleșii județeni s-au întrunit luni, 13 mai 2024, într-o ședință extraordinară ce a avut loc în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, în cadrul căruia a fost votat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea justificării impactului asupra dezvoltării economice la nivel județean/regional a proiectului de infrastructură rutieră „Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean (DJ) 679”. Este vorba despre drumul care face legătura între județul Argeș și județul Teleorman, infrastructura rutieră urmând a fi refăcută de la kilometrul 48+082, înainte de comuna olteană Tufeni, până la kilometrul 86+697, după satul Bușca al comunei Mihăești, județul Olt, lungimea totală fiind de 37,896 kilometri.

Însă, pe lângă acest proiect, mai urmează un altul care are legătură tot cu infrastructura rutieră din județ, acesta făcând legătura între județul Argeș și comuna olteană Priseaca.

Marius Oprescu (FOTO), președintele CJ Olt, a declarat la finalul ședinței extraordinare că ambele drumuri județene care vor fi modernizate au o distanță de aproximativ 90 de kilometri, iar proiectele, cu o valoare de 50 milioane de euro, au fost depuse pe Programul Operațional Regional. Finanțarea urmează a fi atrasă prin acest program.

„Astăzi (luni, 13 mai n.r.) a fost un pas premergător în direcţia semnării contractelor de finanţare pentru ambele drumuri judeţene pe care le avem depuse pe Programul Operaţional Regional. Împreună, ambele drumuri înseamnă 50 de milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Olt urmează să-i atragă prin Programul Operaţional Regional, exerciţiul proaspăt deschis. Cred că e important, infrastructura rutieră înseamnă foarte mulți bani, iar dacă nu identificăm măsuri pe fonduri europene sau Guvernul României nu deschide programe precum ‘Anghel Saligny’ practic nu putem decât să o reparăm. Investiții majore nu se pot face din bugetul propriu al Consiliului Județean, pentru că înseamnă foarte mulți bani pe care nu-i avem. Tocmai de aceea, de fiecare dată când identificăm o măsură de infrastructură, încercăm să o accesăm. Iată că suntem pe ultima sută de metri, chiar în perioada următoare vom semna ambele contracte, valoarea fondurilor atrase, pentru că o parte este şi cofinanţare pe care o va asigura Consiliul Judeţean Olt, înseamnă 50 de milioane de euro.
Sunt două drumuri, unul care pleacă de la limita judeţului Argeș şi trece prin Spineni, Poboru, Oporelu, Priseaca şi unul care vine de la limita judeţului Teleorman şi trece prin Tufeni, Ghimpeţeni, Văleni, Seaca și Mihăești. Împreună sunt aproximativ 90 de kilometri judeţean, pe ambele”, a declarat președintele forului județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți