12.3 C
Slatina
duminică,26 mai,2024

Ultimele Articole

Noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al Slatinei, inaugurată la sfârșit de mai. Primarul Emil Moț și Marius Oprescu, președintele CJ Olt, din nou în vizită pe șantier

- Advertisement -

Noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al municipiului Slatina, construită în locul fostului ștrand, va fi gata până la sfârșitul lunii mai 2024. Se va inaugura pe 31 mai, așa cum a spus primarul Emil Moț, care în cursul serii zilei de luni, 13 mai, a fost din nou pe șantier împreună cu Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. Iar aceștia au stat din nou de vorbă cu locuitorii din zonă.

„Dragi slătineni! Întâlnirea noastră din Cartierul Progresu’ nu a fost doar o privire în trecut, ci o privire către viitorul Slatinei. Mă bucur să vă anunț că proiectul meu de suflet este aproape gata, iar pe 31 mai vă invit să celebrăm împreună acest moment”, a declarat edilul Emil Moț.

Iar inaugurarea se va face pe parcursul a trei zile, inclusiv în zilele de 1 și 2 iunie, cu mai multe evenimente, printre care și o competiție de skating internațională, dar și concerte în aer liber cu artiști cunoscuți ai muzicii românești.

În ziua de 1 iunie, sâmbătă, se va organiza ediția I a concursului Slatina Skate Open. Inaugurarea va fi și cu un „Street Food” integrat în cadrul acestei manifestări. Pe perioada celor trei zile vor fi 15 vendori cu 15 food trucks unde sunt oferite diferite produse culinare.

În zonă va fi şi o scenă cu concerte oferite de artişti seară de seară, plus un minispectacol în amfiteatrul din incinta bazei. Vineri, 31 mai, invitaţi sunt Shift şi slătineanca Ioana Anuţa – JO. În ziua de sâmbătă invitații sunt Trupa Basca şi Spike, iar duminică, 2 iunie, în recital, vor fi Andia şi Cabron.

Proiectul Primăriei municipiului Slatina vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” Slatina și va avea cel mai mare skate parc din România, cu o suprafață de peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea a alocat-o pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția fiind demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand din Cartierul Progresu’, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se construiesc un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate parc – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți