21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Liviu Voiculescu: „Legea care prevede ca șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis de conducere a fost adoptată”

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senator PSD se Olt, a făcut o postare pe pagina sa oficială de Facebook în care spune ce se va întâmpla cu șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Potrivit parlamentarului oltean, acești conducători auto vor rămâne 10 ani fără permis auto, legea în acest sens fiind adoptată recent cu unanimitate de voturi de Camera Deputaților după ce, la sfârșitul anului 2023, senatorii au dat aviz majoritar.

Legea va merge spre promulgare la Klaus Iohannis, președintele țării, spune politicianul social democrat.

„După avizul majoritar dat la sfârșitul anului trecut de senatori, legea care prevede ca șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis de conducere a fost adoptată cu unanimitate de voturi și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Legea merge spre promulgare la președintele României urmând ca, după intrarea sa în vigoare, oricine este depistat în trafic la volan, conducând sub influența unei alcoolemii mai mare de 0,8 la mie sau a substanțelor psihoactive va primi, pe lângă condamnare, și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani. Alături de Legea Anastasia, această lege face parte din planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile țării”, a declarat Liviu Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți