21.2 C
Slatina
joi,20 iunie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Fermierii primesc 100 de euro, suma promisă”

- Advertisement -
Florin Barbu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii, a declarat miercuri, 15 mai, că fermierii vor primi suma promisă de 100 de euro, onorându-și astfel angajamentele luate față de aceștia. 
Parlamentarul social democrat spune că acum bugetul total este de 1,86 miliarde de lei, iar toți beneficiarii eligibili vor primi respectivul ajutor de o sută de euro.
„Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro pe hectar, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM (Unitate Vită Mare n.r.) pentru sectoarele suin și avicol. Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro.
Fondurile vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci, peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări. Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre”, a declarat deputatul Florin Barbu.
Ministrul Agriculturii a mai precizat că actul normativ care permite efectuarea plăților este pregătit și va fi adoptat în următoarea ședință de guvern, iar centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua imediat plățile către toți beneficiarii eligibili.
„Ne ținem de cuvânt și ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuțiilor cu reprezentanții fermierilor! Le mulțumesc fermierilor pentru încredere! Acest Guvern respectă munca fermierilor noștri și susține afacerile românești care produc hrană sănătoasă!”, a subliniat politicianul social democrat.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți