21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Brățara dacică de aur găsită la Optași Măgura, în circuit muzeal național

- Advertisement -

Descoperirea istorică făcută acum șapte ani în comuna Optași Măgura va putea fi văzută din această săptămână și de alți români care vor să afle date despre aceasta. Este vorba despre brățara dacică, care potrivit reprezentanților Muzeului Județean Olt intră într-un circuit muzeal național.

Anunțul a fost făcut de George Smarandache, managerul instituției culturale oltene, iar prima oară aceasta va fi expusă la Muzeul Județean Buzău.

„Brățara dacică de la Optași Măgura intră într-un circuit muzeal național. Astfel, prima locație unde va fi expusă este Muzeul Județean Buzău. În data de 21 mai 2024 va avea loc prezentarea acesteia către public”, a declarat Smarandache.

Specialiștii Muzeului Județean Olt spun că brățara dacică de aur de la Optaşi Măgura, găsită în anul 2017, are o valoare istorică deosebită, prin faptul că este cel mai mare obiect de aur geto-dacic cunoscut până în prezent la sud de Carpați, greutatea totală a acesteia fiind de 107,98 grame. Totodată, podoaba este unică pentru că poartă reprezentarea dragonului înaripat, un simbol al clanului regal dacic din vremea lui Burebista şi deceniile imediat următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți