21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

„Săptămâna prevenirii criminalității”, marcată zilele acestea de polițiștii din județ

- Advertisement -

Poliţia Română desfăşoară, în perioada 20 – 24 mai 2024, la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Demersurile sunt structurate pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, activități urmând a fi organizate și de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astfel, activitățile dedicate acestei săptămâni sunt: 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor; 21 mai – Siguranța în mediul online; 22 mai – Prevenirea violenței domestice; 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului; 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare.

La nivelul județului Olt, activitățile vor fi susținute de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, precum și de polițiștii Polițiilor municipale și orășenești.

Iar pe 20 mai au avut loc acțiuni dedicate prevenirii victimizării minorilor în școli din Movileni și Slatina.

„Astăzi, 20 mai, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat o serie de activități educaționale la Școala Gimnazială ‘Alexei Mateevici’, din comuna Movileni, respectiv Școala Gimnaziala 3, din municipiul Slatina, beneficiari fiind aproximativ 90 de elevi și șapte cadre didactice. Aceste activități au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor în mediul educational, prin promovarea unor atitudini comportamentale pozitive în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial. Accentul a fost pus pe valori precum respectul, toleranța și gestionarea armonioasă a conflictelor”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Iar sursa citată arată că siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile de acțiune ale polițiștilor și se construiește printr-o muncă permanentă, care presupune, totodată, și implicarea părinților, a cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt încurajează toți cetățenii să participe activ la aceste evenimente și să contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate”, mai precizează reprezentanții inspectoratului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți