21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Slătineanca Denisa Popescu, câștigătoarea marelui premiu al Festivalului folcloric „Cântecele Dunării” de la Ianca

- Advertisement -

Regal folcloric la ediția cu numărul XXII a Festivalului „Cântecele Dunării” de la Ianca, care a avut loc pe parcursul a două zile, 18 și 19 mai 2024. Satele Potelu și Ianca au găzduit concursul muzical în care au intrat 12 participanți, președinte al juriului fiind îndrăgita interpretă de muzică populară Gheorghița Nicolae, prezentator emisiuni folclorice la postul public TVR, originară din comuna olteană Bucinișu și prezentator emisiuni folclorice la postul public TVR.

Iar marele premiu a fost câștigat de slătineanca Andreea Denisa Popescu.

Evenimentul cultural a avut loc în incintele căminelor culturale din cele două sate ale localității de la malul Fluviului Dunărea. Iar la acesta au luat parte mai multe autorități.

„Anual, festivalul își propune să atragă un număr cât mai mare de tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 – 28 ani, care și-au descoperit talentul în domeniul interpretativ al folclorului românesc și totodată, să se constituie într-o rampă pregătitoare în formarea unei cariere muzicale. În cele două zile, cei 12 concurenți au fost acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist ‘Doina Oltului’, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru. Marele premiu de anul acesta a fost câștigat de tânăra interpretă Andreea Denisa Popescu. Îi dorim să ajungă pe cele mai înalte culmi ale folclorului românesc și să realizeze tot ceea ce și-a propus! Mulțumim pentru susținerea necondiționată Consiliului Județean Olt și pentru prezență domnului Marius Oprescu, președinte al CJ Olt, juriului nostru drag și doamnei Gheorghița Nicolae, domnului Marian Șerban, directorul Centrului Cultural Ianca pentru toată activitatea și implicarea pe care le are în păstrarea acestor tradiții, dar și interpreților care au asigurat o atmosferă frumoasă și plină de voie bună și nu în ultimul rând, dumneavoastră, cetățenilor din satele Potelu și Ianca, care sunteți mereu alături de noi!”, au transmis reprezentanții Primăriei Ianca, care a organizat Festivalul folcloric „Cântecele Dunării” în colaborare cu Consiliul Local, CJ Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Iar Denisa Popescu a ținut să mulțumească pentru distincția ce a reușit să o câștige.

„Cu multă bucurie vreau să împărtășesc cu dumneavoastră cele două zile petrecute la Ianca, Olt, unde s-a desfășurat Festivalul de folclor ‘Cântecele Dunării’ și, împreună cu colegi dragi veniți din toată țara, am trăit momente emoționante. Țin să aduc mulțumiri organizatorilor pentru modul în care am fost primiți și grija față de fiecare dintre noi, domnului Marian Șerban, sufletul acestui eveniment, orchestrei Ansamblului ‘Doina Oltului’ dirijată cu măiestrie de domnul Cristian Dumitru, cel ce cu multă răbdare și profesionalism ne-a susținut pe fiecare în parte, domnilor Ilie și Narcis Pește, care ne-au asigurat o sonorizare de excepție, domnului Cristi Ivan, director artistic al CJCA Olt și domnului Viorel Pintea, cel ce păstorește cu profesionalism CJCA Olt. Mulțumiri aduc onoratului juriu, prezidat de distinsa doamnă a folclorului romanațean și realizator Tezaur Folcloric – TVR 1, emisiunea etalon a cântului popular, doamna Gheorghița Nicolae, și minunatului public iubitor de tradiții și folclor”, a postat pe pagina sa oficială de Facebook solista vocală din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți