21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Sistemul de supraveghere video din Slatina a fost extins cu 226 de camere. Sunt montate în zona containerelor de gunoi îngropate

- Advertisement -

271 de camere video sunt la ora actuală funcționale în municipiul Slatina, însă sistemul de monitorizare a fost extins cu alte 226, care urmează a fi legate la rețeaua de energie electrică. Anunțul a fost făcut de Bogdan Apostoliceanu, directorul Poliției Locale din cadrul Primăriei Slatina, care a spus că imaginile surprinse de acestea sunt supravegheate în permanență de către polițiștii locali aflați în dispeceratul instituției. 

Noile camere sunt deja montate în zona containerelor de gunoi îngropate din municipiul reședință a județului Olt, având drept scop prevenirea aruncării necontrolate a gunoaielor, și anume fără a fi selectate.

„La acest moment, sunt funcționale 271 de camere. Urmează să se dea în folosință încă o extindere de 226 de camere, în cel mai scurt timp vor fi branșate la rețeaua de energie electrică. Camerele vor fi montate în zona containerelor îngropate, pentru a preveni aruncarea necontrolată a deșeurilor, La fiecare punct de colectare sunt câte două camere și un difuzor prin care putem comunica cu persoana care este pe cale să săvârșească o contravenție. Finanțarea este asigurată de la bugetul local”, a declarat Bogdan Apostoliceanu.

Directorul Poliției Locale Slatina a spus că și noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al urbei va fi monitorizată video, această zonă de agrement, ca de altfel toate zonele localității în care sunt camere fiind supravegheate 24 de ore din 24 de polițiști locali aflați în dispeceratul instituției.

„Noul parc «Dumitru Dobrescu» va avea sistem de supraveghere, care va fi integrat în proiectul principal de monitorizare video. Dispeceratul funcționează 24 din 24 de ore. Reamintesc cetățenilor că, pentru orice situație pe care o întâmpină pe raza municipiului Slatina, pot apela numărul de telefon 0249.954, unde 24 de ore din 24 va răspunde un dispecer și va transnite echipajului din teren să ajungă cât mai repede”, a subliniat Bogdan Apostoliceanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți