25.2 C
Slatina
duminică,16 iunie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, după ce miniştrii liberali nu au aprobat proiectul privind construcţia noului stadion „1 Mai”: „La solicitarea candidatului PNL de la Slatina, au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii”

- Advertisement -

Prezent la deschiderea ediţiei 28 a „Expo Flora” de la Slatina, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a explicat de ce, în şedinţa de guvern de joi, Executivul nu a putut aproba şi proiectul de Hotărâre a Guvernului care viza construirea noului Stadion „1 Mai” din  municipiul reşedinţă a judeţului Olt, cu peste 10.000 de locuri. Potrivit spuselor acestuia, candidatul PNL la Primăria Slatina, la alegerile locale din data de 9 iunie, este cel care a blocat, pentru moment, acest proiect, având în vedere că la solicitarea sa şi a lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, ministerele Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Finanţelor, conduse de liberali nu şi-au dat acordul pentru trecerea lui.  

„Nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi”, a spus Marius Oprescu, preşedinte CJ: „Pentru Stadionul Municipal «1 Mai», procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult, care a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment. Oricum, acest stadion nu mai poate fi oprit”.

Preşedintele CJ a mai precizat că proiectul privind construcţia stadionului nu poate fi blocat prea mult timp.

„Un singur lucru au încercat să facă, la solicitarea candidatului PNL de la Slatina, au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii, până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută pe el. Eu îi spun foarte clar că nu-l ajută acest lucru, nu va reuşi să oprească acest obiectiv, şi cu siguranţă în cel mai scurt timp va fi emisă o hotărâre de guvern şi apoi vom trece la demolarea stadionului vechi şi predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii”, a declarat Oprescu.

Iar preşedintele CJ Olt a ţinut să spună şi faptul că despre strategia PNL Slatina de sabotare a acestui proiect pentru municipiu s-a discutat chiar în Coaliţie, candidatul liberal la Primăria Slatina mergând personal cu solicitare la Bucureşti.

„Candidatul PNL a mers cu o solicitare la București – asta îmi asum ce spun, pentru că știu din interiorul Coaliției că s-a discutat – și le-a solicitat să nu aprobe acest lucru, ca el să poată să folosească acest lucru în campania electorală. De aia a și ieșit cu acea filmare mediocră în care încearcă să spună că noi nu reușim sau nu facem acest obiectiv că este doar o promisiune de campanie. Verificați la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul de Finanțe, ministere PNL semnatare ale proiectului de hotărâre, că li s-a transmis de acum o săptămână și jumătate pentru o primă lectură proiectul de hotărâre de guvern. El trebuia să fie în ședința de guvern de ieri (joi, 23 mai n.r.), la ora 11:00, să fie pe ordinea de zi. Din păcate, Ciucă, pe baza solicitării candidatului PNL Slatina, a blocat acest lucru. Nu pentru foarte mult timp va fi blocat, pentru că nu au ce să facă, e un abuz în serviciu, vor trebui să-l semneze și slătinenii să aibă stadionul promis. Candidatul PNL-ului împiedică procedura de emitere a hotărârii de guvern astfel încât să poată să folosească el electoral acest lucru”, a subliniat preşedintele forului judeţean.

Aleșii locali au aprobat proiectul privind „Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru investiția Construire și dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal «1 Mai», municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu, nr. 1”. Concret, vechiul stadion care are 12.000 de locuri, iar primele evenimente sportive au avut loc aici acum o sută de ani, va fi demolat, în locul său fiind construit, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, un stadion nou care va avea o capacitate totală de 10.670 de locuri şi o suprafaţă construită de 23.040 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției se ridică la puțin peste 397 milioane de lei, CNI suportând cea mai parte din această sumă, respectiv aproximativ 387,5 milioane de lei, Primăria Slatina contribuind cu suma de puțin peste 9,6 milioane de lei.

După aprobarea locaţiei noului stadion ce se va construi la Slatina şi a indicatorilor tehnico-economici de consilierii locali, urmează a se emite hotărârea de guvern în baza căreia Compania Naţională de Investiţie poate să scoată proiectul la licitaţie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți