20.7 C
Slatina
luni,17 iunie,2024

Ultimele Articole

Primarul Emil Moţ a vorbit despre realizarea bretelei rutiere din Cartierul Steaua: „O să fie foarte fluidizat traficul”

- Advertisement -

Emil Moţ, primarul municipiului Slatina, a declarat vineri, 24 mai, că în mai multe zone de la intrarea în municipiul Slatina dinspre comuna Brebeni au loc investiţii majore. Una dintre acestea este chiar realizarea unei noi benzi de circulaţie pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, la intersecţia străzilor Ecaterina Teodoroiu şi Artileriei, destinată vehiculelor care vin dinspre în zona industrială şi vor putea face la dreapta mult mai uşor. Noua arteră rutieră pleacă din strada Ecaterina Teodoroiu, de la trecerea de pietoni din zona blocului ANL, şi va ieşi pe Artileriei, la intersecţia cu strada Drăgăneşti. Realizarea acestor lucrări a dus la micşorarea locului de joacă care este în apropiere, lucrările la noua bretea de legătură a străzii Ecaterina Teodoroiu şi strada Artileriei, din Cartierul Steaua, urmând a fi gata cât mai curând.

Prin realizarea acestor lucrări se va fluidiza mai mult traficul rutier din zonă, mai ales că şi pe partea de Milcov, prin halda închisă de Consiliul Judeţean, pe drumul care duce în Clocociov, o să fie construită o altă arteră rutieră.

„Am avut o întâlnire în cartierul respectiv, noi deja aveam niște valori de trafic foarte mari în sensul giratoriu de la Steaua, cel puțin atunci când iese cei de pe platforma industrială de la muncă sau când se duc, tot ce înseamnă Prysmian, Pirelli, TMK, Artrom. Soluția pe care am găsit-o, în prima fază, a fost să facem o bretea, pentru ca toți cei care intră în sensul giratoriu și se duc pe Artileriei să nu mai intre în sensul giratoriu, să meargă direct pe Artileriei. Am micșorat un pic locul de joacă, pentru că nu era folosit de foarte multă lume. Prima dată când s-a proiectat, s-a luat în calcul tot Cartierul Steaua, însă locul de joacă era folosit doar de cei din zona respectivă. Am redimensionat locul de joacă, o să facem și spații de umbrire acolo, o să plantăm și câțiva copaci, dar ei cresc în timp. O să facem locuri de umbrire în toate parcurile din oraș, la toate locurile de joacă unde nu avem vegetația deja crescută, pentru a face umbră atât copiilor, cât și părinților şi bunicilor care îi însoțesc. Eu cred că o să fie foarte fluidizat traficul, pentru că tot ce înseamnă partea de industrie, toți cei care intrau în Slatina se blocau în sensul giratoriu. Cei care vor să meargă spre Artileriei vor merge fără să mai blocheze sensul giratoriu. Avem deja studiul de fezabilitate, pentru cei care vor să iasă din Slatina, pe partea de Milcov, prin Halda închisă de CJ Olt, pe drumul care duce în Clocociov, urmează procedurile legale de licitație și o să avem o altă arteră prin care să fluidizăm tot ce înseamnă intrarea în Slatina, din zona industrială. Privind lucrările din sensul giratoriu de la Steaua, nu vă pot da un termen de finalizare, pentru că este în funcție de constructor, dar cât de curând o să fie gata și o să vedem rezultatele”, a declarat edilul Slatinei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți