26.2 C
Slatina
luni,17 iunie,2024

Ultimele Articole

CFR: Licitaţii de 7,35 miliarde lei pentru modernizarea tronsonul CF Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş

- Advertisement -

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţiile pentru modernizarea infrastructurii feroviare pe Lotul 3 Igiroasa – Drobeta Turnu Severin şi Lotul 6 PO Poarta – Caransebeş, aferente obiectivului major de investiţii Modernizarea tronsonului Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, valoarea totală estimată a celor două contracte este de 7,35 miliarde lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 – 2027.

Durata de implementare a fiecărui contract este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 60 de luni pentru execuţie.

Achiziţiile publice pentru Loturile 3 şi 6 prevăd proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 78,4 km, din lungimea totală a tronsonului.

Conform sursei citate, pentru Lotul 3 valoarea estimată a contractului este de 5,167 miliarde lei, fără TVA, iar pentru Lotul 6 valoarea estimată a contractului este de 2,208 miliarde lei, fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică, desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți