32.2 C
Slatina
luni,17 iunie,2024

Ultimele Articole

Marcel Ciolacu a spus că hotărârea de guvern privind construcţia noului Stadion municipal „1 Mai” de la Slatina va fi promovată: „Lăsați-mă să vă fac o surpriză, slătinenilor și colegilor mei”

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent duminică la Slatina, context în care jurnaliştii din mass-media locală l-au întrebat motivul pentru care proiectul de hotărâre privind construirea noului Stadion municipal „1 Mai” Slatina, cu peste 10.000 de locuri, nu s-a aprobat în ședința de guvern de joi, 23 mai, autorităţile judeţene şi locale aşteptându-se să se întâmple acest lucru. Iar declaraţia acestuia vine după ce Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a spus vineri, 24 mai, că miniştrii liberali de la Dezvoltare şi Finanţe au blocat acest proiect după ce candidatul PNL pentru Primăria Slatina i-ar fi cerut lui Nicolae Ciucă, președintele Partidului Naţional Liberalilor, să nu fie pus pe ordinea de zi proiectul ce prevedea construcţia noii arene sportive. „La indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi”, declarat vineri Oprescu.

Prim-ministrul a spus că Slatina are neapărat nevoie de stadionul nou, investiţia urmând a fi aprobată într-un viitor apropiat, fără a declara şi un termen când ar putea să se întâmple acest lucru.

„Haideți să nu căutăm vinovați. Eu întotdeauna am avut această abordare și o să o am în continuare. Administrația locală nu are culoare politică, administrația locală trebuie să se detașeze după campaniile electorale de culoarea politică. Marius Oprescu trebuie să fie președintele Consiliului Judeţean, care acoperă întreg județul și pe toți primarii, care reprezintă fiecare Unitate Administrativ Teritorială în parte, pentru că așa este corect. Trec alegerile şi cu toții, indiferent de culoarea politică, împreună cu președintele CJ Olt, trebuie să stea la masă, să vorbească. (…) Deci, dacă vrem să avem un plan administrativ, aceasta trebuie să fie abordat. În ceea ce priveşte stadionul, este evident că, la Slatina, este nevoie de un stadion nou. Este adevărat, acest lucru va aduce și obligații, și din partea primarului, și din partea preşedintelui CJ, pentru că vor trebui să aibă și o echipă de fotbal mai bună. Ce vă spun cu certitudine este că el în acest moment se află în lucru la Compania Naţională de Investiţii și la Ministerul Dezvoltării, iar Hotărârea de Guvern va fi promovată cât mai repede. Îmi pare rău, și cred că reacția domnului președinte este după acele filmulețe ale contracandidatului domnului primar, nu va câștiga alegerile în acest mod. Timp de 30 de ani, întotdeauna, și eu, și dumneavoastră, și toți românii am fost împinși să votăm din ură, de a vota contra cuiva. Eu cred că după 30 de ani de la Revoluție este cazul să intrăm în normalitate. Cine fură să se ducă la pușcărie, cine face nereguli, oamenii să nu-l mai voteze. Slatina arată bine, un oraș și așezat, și curat, și ordonat, un oraș care se dezvoltă, este evident că amândoi au un plan. (…) Cine a blocat, cum a blocat, nu așa se câștigă voturi. Eu vă spun că se va promova Hotărârea de Guvern pentru un nou stadion (…) Lăsați-mă să vă fac o surpriză, slătinenilor și colegilor mei. (…) Acum au fost prioritare orașele Constanța, Pitești și Timișoara, urmează Slatina”, a declarat Marcel Ciolacu.

Din calitatea sa de preşedinte al Partidului Social Democrat, premierul Ciolacu a vorbit şi despre campania pe care candidatul PNL pentru Primăria Slatina o face, spunând că strategia adoptată de colegii săi a fost de a face o campanie electorală decentă, în care să promoveze proiectele pe care le-au făcut şi să anunţe priorităţile: „Nu va câștiga alegerile. I-am rugat pe colegii mei, să facem o campanie decentă, să promovăm ceea ce am făcut. Să recunoaștem ceea ce nu am făcut, dar trebuie să facem urgent. Să anunțăm prioritățile, să dăm niște termene, astfel încât cetățenii să poată urmări aceste lucruri, și eu cred că, repet, aceasta este epoca în care trebuie să intre România. România trebuie să intre într-o zonă de construcție. Veți vedea care vor fi și rezultatele acestei campanii și, poate, data viitoare vor înțelege că PSD a ales calea corectă de a face campanie. (…) Este foarte greu, după ce pierde alegerile fostul prefect, să mai vină cu solicitarea ca eu să semnez numirea dânsului… Am văzut că sunt unul dintre cetățenii pe care îi atacă cel mai mult pe Tiktok și nu mi-aș permite. Dacă tot sunt așa dezamăgitor pentru domnia sa, n-o să-mi permit să-i mai semnez vreodată să fie prefect”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți