21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” Caracal, restaurată printr-un proiect de peste 10 milioane de lei. Investiția a fost prezentată de directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia

- Advertisement -

Alexandru Stănescu, originar din comuna olteană Vișina și director general al Agenției pentru Dezvoltate Regională (ADR)!Sud – Vest Oltenia, a prezentat marți, 28 mai 2024, pe pagina sa oficială de Facebook, un proiect de succes finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și realizat în municipiul Caracal. Este vorba despre restaurarea Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”, investiție finalizată cu peste 10 milioane de lei.

„Continuăm seria proiectelor de succes cu prezentarea investiției prin care a fost restaurată Biblioteca Municipală ‘Virgil Carianopol’ Caracal, finanțată prin POR 2014 – 2020. Prin intermediul acestui proiect au fost atrase peste 10 de milioane de lei fonduri europene destinate pentru: restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii, încadrată ca monument istoric arhitectural de clasa B – „Casă”, în care funcționează Biblioteca „Virgil Carianopol”; amenajarea unui atelier și a unui birou de evidență; prelucrarea și dotarea colecției volumelor existente; dotări pentru expunerea și protectia patrimoniului cultural mobil și imobil; dotări interioare (instalații, echipamente și pentru asigurarea condițiilor de climatizare, siguranța la foc, antiefracție – specifice obiectivului); digitizarea obiectivului restaurat”, a declarat Alexandru Stănescu.

În plus, potrivit directorului general al ADR Sud – Vest Oltenia iubitorii de carte din Caracal se pot bucura de o ludotecă, un atelier de conservare a cărții, o sală multimedia și de un spațiu multifuncțional acoperit, pentru organizarea de evenimente.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți